Zit jij nog steeds op zwemles?

Wedstrijdzwemmen voor dummies!

Veel mensen weten niet zo goed wat ze zich voor moeten stellen bij wedstrijdzwemmen. Het idee van zwemmen is toch vooral dat je dat doet om je A en B diploma te halen en daarna ga je echt sporten, toch? Wedstrijdzwemmen wordt vaak gezien als een beetje een saaie sport waarbij je alleen maar baantjes zwemt. Dat niets minder waar is bewijzen onze enthousiaste leden  die iedere week gemiddeld 3 keer aan het bad staan om ervoor te zorgen dat ze hun persoonlijk record kunnen verbeteren.

Wedstrijdzwemmen?

Wat doe je dan eigenlijk bij wedstrijdzwemmen? Om te beginnen start je met techniek trainingen, wat je geleerd hebt voor je A en B diploma is leuk. Het houdt je hoofd boven water als je op vakantie gaat, om snel te leren zwemmen krijg je toch nog wat extra aandacht en wat nieuwe slagen geleerd. Om het wat aantrekkelijker te maken geven we die slagen wat vreemde namen. Denk aan de vlinderslag of de dolfijnslag, of wat dacht je van de hagelslag? Wanneer je de techniek goed genoeg beheerst mag je mee gaan doen aan de competitie. Hier ga je samen met je teamgenoten een dag of een aantal dagen samen zwemmen om ervoor te zorgen dat we ook nationaal en internationaal op de kaart blijven staan.

Trots

Stiekem zijn we best wel trots op ons kleine clubbie uit Eijsden, we doen het namelijk helemaal niet slecht op nationaal en internationaal niveau, hebben een aantal zwemmers die met een beurs mochten studeren en trainen en krijgen les van  voormalige topzwemmers. Maar het allerbelangrijkste we vinden het gewoon heel erg leuk.

Zwemmen is een competatieve sport, maar in de omgang met elkaar vinden we het vooral belangrijk om sportief met elkaar om te gaan. We organiseren daarom niet alleen wedstrijden, maar komen ook samen om het seizoen af te sluiten en te openen.

Become the best

Daarnaast gaan we ook regelmatig op trainingskamp. De jongsten gaan een weekend naar België om te trainen. En de toppers zitten dan met zijn allen een week in afzondering bij elkaar om te focussen op het zwemmen… de laatste keer in Cyprus.

Het gaat dus om sportiviteit en gezelligheid bij onze club. Dat betekent niet dat we niet serieus bezig kunnen zijn! Wanneer je mee doet aan de competitie is het wel de bedoeling dat je daar bij bent. Een persoonlijke afzegging heeft namelijk consequenties voor de hele vereniging. Wanneer je mee doet aan de competitie, willen we je graag als een van ons verwelkomen. Daarom dragen we allemaal clubkleding, die kun je via deze link bestellen!

En jij?

Heb je ook zin om gezellig en sportief mee te doen? Kom eens kijken of het iets voor je is! Je meldt je snel en makkelijk aan via deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je te laten weten wanneer je twee weken kunt komen proefzwemmen. Hopelijk tot snel!