Tijdens diploma sessies in ons zwembad de Treffer behalen de zwemsters hun eerste 5 diploma’s de zogenaamde aanloopdiploma’s. Daarnaast kunnen ze ook meedoen aan aanloopwedstrijden. Deze zijn bedoeld voor hele jonge zwemsters waar ze 5 verschillende aanloopdiploma’s kunnen behalen. Deze wedstrijden worden in de regio Zuid gezwommen dus ergens tussen Eijsden en Roosendaal.

Naast de aanloopwedstrijden is er ook een kampioenschap voor de jongere zwemsters, de regiokampioenschappen B en het recreatieve kampioenschap. Op deze wedstrijden worden uitvoeringen gezwommen. Dit kan een solo, duet of groepsnummer van 4 tot 8 zwemsters zijn op een muziekstukje. Als een zwemster alle 5 aanloopdiploma’s haalt, dan mag ze doorstromen naar de competitiewedstrijd.

Competitiewedstrijden worden door zwemsters gezwommen die alle aanloopdiploma’s hebben gehaald. Ook deze wedstrijden vinden plaats binnen de regio Zuid. De Eijsdense zwemsters doen mee aan de competitiewedstrijden die 5 keer per jaar gehouden worden. Op deze wedstrijden moeten ze 4 figuren zwemmen. Dit wordt individueel gedaan en zonder muziek. Op de Regio Kampioenschappen voor de A worden ook de uitvoeringen gezwommen. Dit zijn dus de solo’s, duetten en groepsnummers. Deze zijn maar 1 keer per jaar en hier wordt ook hevig gestreden om de ‘titel’.

Naast competitiewedstrijden en de regio kampioenschappen zijn er ook landelijke wedstrijden die interregio heten. Dit wordt per leeftijdscategorie gedaan. Er zijn techniek en uitvoeringen interregio wedstrijden. Hiernaast zijn er de Nederlandse Kampioenschappen, Nederlandse Jeugd Kampioenschappen en de Synchro Beat. Dit zijn de wedstrijden waar zwemsters zich landelijk kunnen bewijzen op zowel techniek als uitvoering.

Onderstaand zullen we telkens de uitslagen van diplomazwemsessies en wedstrijden bijhouden!