Koen de Groot bereidt zich voor op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Rome. De 17-jarige zwemmer van Zwemclub Eijsden bereikte deze mijlpaal ondanks een jaar met allerlei beperkingen door de Covid pandemie. In 2019 werd hij al eens Nederlands kampioen en dat was een enorme stimulans.

Trainingsvoorbereiding: Omdat door Covid lang niet gezwommen kon worden in Eijsden, heeft Koen een groot deel van de tijd in Eindhoven getraind. Dit betekende 3 keer per week op en neer van uit Eijsden (vertrek 4.45 uur ’s ochtends, start training 6.00 uur) voor trainingen door Geert Janssen, bij het opleidingscentrum van de KNZB in het Pieter van den Hoogeband Zwemstadion. 

Om dit goed vol te houden is hij op enig moment geswitcht van ochtendtrainingen naar voornamelijk middagtrainingen met hier en daar een overnachting. 

Het Porta Mosana College waar Koen dit jaar in 5 vwo zit, heeft hier ook heel prettig en goed in meegedacht! 

Zo gauw het weer mogelijk was om in Eijsden te zwemmen werd ook hier de draad opgepakt samen met zijn zwemteam hier en natuurlijk zijn trainer in Eijsden, Philip Bams. Zes dagen trainen in de week. De afgelopen maand juni kwam er nog een extra privé ochtendtraining bij op maandagochtend 6.00 uur, waar Koen voor school uit, samen met twee zwemmaten die meetrainden in Eijsden, de week weer sportief begon. 

Eind juni waren er twee dagen lang selectiewedstrijden in Hengelo, waar ook de Nederlandse jeugd zich kon laten zien. Koen heeft daarvoor nog de toetsen van het 5e schooljaar gehaald, dus dat was intussen al binnen.

De afgelopen week is er door een selectie van zwemmers een week lang intensief getraind in Hengelo. Hierna is het afreizen naar Italië. 

‘European Junior Swimming Championships  Stadio del Nuoto in Rome’

Vanuit de KNZB worden er behalve Koen de Groot nog 3 andere Nederlandse jeugd zwemmers uitgezonden. De wedstrijden worden gehouden van 6-11 juli, in het schitterende Olympisch openluchtzwembad in Rome, met meer dan 500 zwemmers uit 48 landen. 

Koen de Groot zal Nederland vertegenwoordigen op 8 juli op de 50 meter schoolslag ( om 9:30) gevolgd door de 50 meter vrije slag op 10 juli. 

https://aquatics.eurovisionsports.tv/home?id=J037sbwGmvZ09MGIIZxXtLeaN

Zwemclub Eijsden is trots op deelname van Koen aan zo’n toernooi en wenst hem succes! Een bekroning voor hard trainen en dingen als feestjes laten. 

We houden vanuit Eijsden het wedstrijdschema tegen die tijd scherp in de gaten.