Twee weekenden in Mei waren er de lange baan wedstrijden voor de regionale kampioenschappen in Eindhoven.
Drie provincies, Zeeland – Brabant en Limburg streden daar om de medailles en de laatste kans om limieten te zwemmen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen van 13-16 Juni, ook in Eindhoven.
Voor Eijsden kwamen uit onder de ervaren coaching van Jean en Winand Willigers:
Thijn Timmermans, Gilles Weijzen, Camille Vervenne, Eva van Marum, Claire Bams, Nienke Timmermans, Juul Schroyen, Janne Schroyen, Victoria Thiel, Milou Fischer, Sabine Vertommen, Elise Bams, Yana Korczynski.
Tom van Marum, Ferre Pittie, Guus van Wanroij, Job van Wanroij, Koen de Groot, Sebastian van Wanroij, Jonathan Vervenne, Max van Marum, Guillaume Bams, Mees van Wanroij, Toine Willigers.
De prestaties logen er niet om, vele persoonlijke records sneuvelden, limieten werden behaald net als medailles.
Er werden zelfs twee Limburgse records gezwommen door Koen de Groot, die de tijd scherper zette op de 50 vrij en 50 school. Koen, je kunt rustig spreken van een “dijk van een tijd”.
Een opsomming van andere mooie prestaties:
Gouden medailles waren er voor Elise op de 50 en 200 rug.
Koen haalde 3 gouden medailles op de 50 school, 50 vrij en 50 vlinder.
Zilveren medailles voor Toine en Koen op de 100 vrij, Koen nog op de 50 rug en 100 school, Jonathan op de 200 rug en Elise op de 100 rug.
Brons ging naar Toine op de 200 vrij en 100 vlinder, Job op de 50 en 100 rug, Koen ook op de 100 rug en de 50 vrij voor Elise.
ZC Eijsden, met Job, Guus, Jonathan en Koen haalde in het allerlaatste nummer nog een bronzen medaille met de 4 x 100 vrij estafette. Als de baan nog 5 meter langer was geweest had Koen er een zilveren van gemaakt. Wel was het ruim voldoende voor de limiet.
Moe maar voldaan kijken we terug op de laatste regionale kampioenschappen waarbij de coaching nog in handen was van Jean en Winand waarvoor dank.
Vanaf nu gaat het voor hen alleen nog omhoog in niveau:
De Nederlandse Kampioenschappen 13-16 Juni
en tenslotte
De grande finale met de OEK – de Open Eijsdense Kampioenschappen op vrijdag 28 Juni.an RZK 2019
Download