Zondagochtend 24 juni stond de jaarlijkse uitvoeringenwedstrijd van de aanloop-categorie op de agenda. Een heel jaar hebben ze getraind om hier te schitteren. Op de parkeerplaats onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters, werden de knotjes gemaakt en de gelatine gesmeerd. Voor veel meiden de eerste keer dus dat was ook al spannend.

Om 13.15, begint de wedstrijd en Neyaathi mocht haar solo zwemmen. Voor de eerste keer een wedstrijd en dan ook nog solo! Een prachtige 3e plek voor haar met mooie punten. Daarna was het de beurt aan duet Lotte en Lynn. Ook voor Lotte was het haar eerste wedstrijd. Zij behaalden een knappe 4e plek in een sterk deelnemersveld.

Daarna was het eindelijk de beurt aan de groepen. Eerst zwommen Sylvie, Zoë, Meike, Vika, Nayanthi, Ava, Demi en Livia. Zij hadden 9 tegenstanders en wisten een derde plaats te halen. Supergoed gezwommen!

In de hoogste categorie van de aanloop zwommen Yasmina, shennaya, Guusje, Rosa, Lyn, Loïs, Jana en Tes op de muziek van Symphony naar een prachtige gouden medaille. Een mooie eerste plaats.
Uiteraard verdiende deze prestaties een gezellige afsluiter dus om 19.30 was het druk bij de Mac in Nederweert. Daarna naar huis om de gelatine uit de haren te spoelen. Of iedereen de dag erna naar school is geweest, is niet bekend, maar een dagje vrij na zo’n kampioenschap is wel te begrijpen…