Uitnodiging Algemene Ledenvergadering en Nieuwjaarsborrel Zwemclub Eijsden.Vrijdag 13 januari 2017 houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Het Bestuur nodigt alle leden van harte uit voor deze vergadering welke zal worden gehouden in Heerlijkheid Breusj te Eijsden.
De inloop is vanaf 19:30 uur en start vergadering vanaf 20:00 uur.
Vanaf 19:30 uur liggen de notulen van de vorige ALV ter beschikking.

Uiteraard wordt gezorgd voor een lekker kopje koffie of thee tijdens de vergadering, na afloop is er nog een hapje en drankje voor de liefhebber.

Het bestuur wenst alle zwemmers, trainers en vrijwilligers die de club ondersteunen fijne Feestdagen.

Wij verheugen ons op uw komst.

Janiek, Bianca, Emilie, Dennis, Jaap, Jean en Nico.

LWK Dag 1 Zaterdag 7-1-2017 afgelast.

Beste zwemmers/ouders

Bericht van de kring:

Beste mensen,

Vanwege aanhoudende ijzel, waardoor de situatie nu drastisch veranderd ten opzichte van vanochtend, hebben wij besloten in Limburg voor de ZATERDAG de winterkampioenschappen af te lassen.
Het besluit is dan ook nu definitief, dit ook in overleg met de scheidsrechter.
Wij zullen in de loop van de dag met meer informatie komen over de zondag.

Veiligheid staat uiteraard bij ons hoog in het vaandel. Wij hopen dat jullie kunnen begrijpen welke lastige beslissingen wij moeten nemen en dat deze daarom ook kunnen veranderen.

Wij hopen iedereen te kunnen bereiken, maar als jullie ons willen helpen dat er niemand voor niets naar Maastricht rijdt vandaag.

Dit bericht wordt later nog aangevuld�.
Houdt dus de mail en/of website van Regio Zuid in de gaten.

Met sportieve groet,

Zwemcommissie KNZB Regio Zuid

Mia ten Voorde

e: rzc.secretaris@knzbzuid.nl

Swimkick-Minioren 2 18-december Stein.Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver de 1ste Swimkick-Minioren wedstrijd. Voor sommigen(zwemmers en juryleden)was het erg spannend omdat het de eerste wedstrijd was. Maar wat was het een top wedstrijd van allemaal, iedereen heeft wel een medaille of een PR gezwommen.

Volgens mij kan ik iedereen wel noemen maar Sterre had wel het grootte PR gezwommen van 130% TOP!!

Bij de swimkick presteerden Sten (Goud & Zilver)en Manon (2x Brons) super. Bij de Minoren waren het Eva,Stef, Thijn en Jochem het die de medailles hebben veroverd. Totaal 9 medailles super gezwommen allemaal.

Voor degene die de uitslagen nog een keer willen zien kijk dan even rechts op de website. (voor de toekening van de medailles zijn bij de swimkick de jongens en meisjes samengevoegd).

Grote Club Actie ZC Eijsden nu alweer een succes!


Vandaag zaterdag 1 oktober heeft de Grote Club Actie haar jaarlijkse event voor onze club plaatsgevonden. De opkomst van zwemmers en ouders was groots en we willen als organisatie iedereen van harte bedanken.

De teller staat vandaag al op een opbrengst van maar liefst ruim � 1.500 (daar zijn de kosten al vanaf!), dus netto voor onze club.

Natuurlijk is de actie vandaag nog maar net begonnen en zijn er vandaag ook zwemmers niet geweest, voor die zwemmers hebben we nog een boekje gereserveerd voor het verkopen van loten en we rekenen op 5 loten per zwemmer. Jullie trainer zal dit boekje aankomende week verstrekken.

Het zou heel erg mooi zijn om nog net dit laatste duwtje te krijgen en de opbrengst nog iets te verhogen.

Voor iedereen is er ook een leuke actie die dit jaar in samenwerking met
Pathe-thuis is georganiseerd. Ga naar www.kids.clubactie.nl , vul je naam en mailadres in en je ontvangt via Path� thuis een unieke code waarmee ja thuis naar een film kunt kijken. Is dat even mooi geregeld! Veel plezier daarmee.

Bedankt namens Bianca, Emilie, Jean en Nico

Einde seizoen 2015-2016

Beste zwemvrienden, trainers, juryleden, leden commissies, collega bestuursleden, ouders, alle vrijwilligers.

Wat gaat een zwemseizoen toch snel!

Ook het afgelopen zwemseizoen kunnen we terugkijken op vele mooie zwemwedstrijden waarin zwemclub Eijsden zich uitstekend heeft geprofileerd.

Zeker binnen een fijne club als de onze roept het einde van het seizoen toch altijd gemengde gevoelens op.De fanatieke zwemmers moeten de vakantieperiode zonder trainingen zien te overbruggen, trainers missen hun "kroost" voor een paar weken, maar gelijktijdig hebben we allemaal verdiende rust nodig.

Afgelopen vrijdag was de laatste zwem dag van het seizoen en tevens de eerste offici�le Open Eijsdense Zwemkampioenschappen. Wat was het leuk om jong en oud te zien zwemmen, de sfeer zat er goed in en de weersomstandigheden waren voortreffelijk. Volgens mij is ook hier een traditie ontstaan.

Langs deze weg wil ik iedereen een fijne vakantie toewensen en ik hoop jullie allen weer uitgerust en gezond terug te zien in september. Ik zie uit naar het feest ter gelegenheid van de seizoen opening op 10 september die we ook dit jaar weer mogen houden bij de familie Korczynski.

Namens ondergetekende en collega bestuursleden.

Nico, Dennis, Janiek, Bianca, Emilie, Jaap en Jean

Best regards,
Met vriendelijke groeten,


Nico Vertommen
n.vertommen@hotmail.com

End of season 2015-2016

Best swimming friends, trainers, judges, members of committees, fellow board members, parents, volunteers.

Before we realize it, the swimming season has finished!

The last swimming season we can look back on many beautiful swimming competitions in which swim club Eijsden has performed excellent.

Certainly in a fine club like ours the end of the season always comes with mixed feelings. The avid swimmers are trying to bridge the holiday season without training, trainers miss their "swimmers" for a few weeks, but at the same time we all need hour deserved rest.

Last Friday was the last training of the season and also the first official "Eijsdense Open Swimming Championships". What was it nice to see young and old swimmers compete, the atmosphere was good and the weather was superb. I think we also started a tradition here.

Along the way I want to wish everybody a happy holiday and hope to see you all rested and healthy again in September. I look forward to the party to celebrate the season opening on September 10, which is held again this year at the Korczynski family.

On behalf of myself and fellow board members.

Nico, Dennis, Janiek, Bianca, Emilie, Jaap & Jean.

Vriendelijke groeten,
With best regards,


Nico Vertommen
n.vertommen@hotmail.com

Open Eijsdense Zwemkampioenschappen

Hoi de afsluitende wedstrijd van ZCEIJSDEN met de familie en vrienden estafette staat al weer voor de deur.
De wedstrijd word gehouden op vrijdag 15 juli 18:30 en is open voor iedereen die kan zwemmen.
Wil je meedoen dan kan dit door even het aanmeld formulier in te vullen. De inschrijf-formulieren zijn te verkrijgen aan de balie v.h. zwembad. Kosten Voor de inschrijving zijn t/m 10 juli � 2,- daarna (tot wedstrijddag 18:00 uur) � 3,-. Inschrijven kan ook door op www.zceijsden.nl het inschrijf formulier te downloaden en deze dan in een envelop met inschrijf geld in de brievenbus van zceijsden in de hal van de treffer te doen. Gedurende de wedstrijd zal er ook catering beschikbaar zijn met o.a. de Sate van ED.


Hi the final match of ZCEIJSDEN with the family and Friends relay is starting soon.
The match will be held on Friday the 15th of July 18:30 @ �De Treffer�! This Final match is open for everyone who can swim. If you want to join you can register by completing a Registration form available at the counter from the swimming pool . Please deposit your registration form in the letterbox of ZCEIJSDEN @ the swimming pool �De Treffer�. Charges for registration are until July 10th � 2, and then (until race day 18:00) � 3, -.
During the match there will be catering available with the famous "Sate from ED "

SeizoenopeningOp 10 september 2016 vindt de seizoensopening plaats. Na de gezellige seizoenopening 2015 kan deze natuurlijk niet meer ontbreken op de kalender.
Vanaf 18.30 uur zijn jullie welkom voor een HEERLIJKE AANGEKLEDE BARBECUE, met een lekker drankje. Deze spijs en drank wordt jullie aangeboden voor het luttele bedrag van � 7,50. Kinderen die dan nog op de basisschool zitten betalen � 5,--. Alle consumpties en de barbecue zijn deze avond gratis.

Zoals bij de meeste bekend is dit feest niet alleen voor de zwemmers, maar voor het hele gezin.

Evenals verleden jaar houden we een Tombola met prijzen die de inleg ver te boven gaat. We hopen dat er veel tombola lootjes worden gekocht.
Mocht je aan leuke tombola prijzen kunnen komen via bv. je werkgever dan zegen we daar geen nee tegen. Stuur ons dan even een mailtje.

Datum:.......10 september 2016
Tijdstip:......18.30 uur
Locatie:.......Kapelkesstraat 23, Eijsden
Betaling:......Op NL41RABO0115006494
...................o.v.v. Naam, Seizoensopening en hoeveel personen.
Aanmelding:Activiteiten@zceijsden.nl

Voor de inkoop van spijs en drank moeten we vooraf een goed beeld hebben van de opkomst. Daarom vragen we jullie voor 8 juli te mailen naar Activiteiten@zceijsden.nl Geef ook even door als er rekening gehouden moet worden met voedselallergie, vegetarisch eten, enz..

WE HOPEN OP EEN GROTE OPKOMST VAN ZOWEL DE CLUB-, SYNCHROON- EN WEDSTRIJDZWEMMERS!!!

Ook bij het organiseren van het feest kunnen we niet zonder vrijwilligers/hulp. We hopen dat we hulp krijgen uit alle disciplines van de zwemclub. Dus mocht je willen helpen, laat het dan even weten door een mail te sturen naar bovengenoemd mailadres.

- Opzetten tent en klaar maken feestlocatie ( vrijdag 9 sept )
- Sateetjes rijgen en klaar maken feestlocatie ( zaterdag ochtend 10 sept)
- Afbreken tent en poetsen ( zondagochtend 11 sept)

Schroom niet en meld je aan. Vele handen maken licht werk

Het feest comit�


Swipcup Eindhoven en Driekamp Deel 3 Maastricht


Afgelopen week was het weer een feest om zoveel mooie zwemwedstrijden te mogen zien. Onze Toppers hebben zich weer van hun beste kant laten zien op de Swip Cup in Eindhoven. Dat de Competitie groot is spreek voor zich maar dat het zo groot zou zijn had niemand verwacht. Waarbij een 1st serie tijd nog geen garantie was om aan de halve finale mee te mogen doen. Dat Laurent zich weer bij de top melde was voor velen geen verassing maar dat Toine en de rest van de zwemmers van ZC Eijsden de jacht geopend hebben op de titel "Beste zwemmer van ZC Eijsden " was erg mooi om te zien. Voor wie nieuwsgierig is naar alle uitslagen en limieten kijk dan even rechts op deze pagina.

Misschien niet zo erg in de belangstelling maar net zo mooi om te zien was de driekamp waar onze zwemmers vele medailles hebben opgehaald en veel PR's hebben gezet of verbeterd. Hierbij liet Mees maar weer eens zien dat een inschrijftijd op papier niks zegt over de uitslag op de 100m vlinder.
Hij zette een tijd neer van 1.21.97 (PR van 149%).
Maar de topper van Maastricht was wel Floris Visser met een PR op de 25m vlinder. Hij zette een tijd neer van 19.83s (PR van 177%)

De leukste medaille uitreiking vond ik wel die van 25m vrij waarbij Sten Timmermans, Raf Willigers en Bart van Caldenborgh (allen van ZCEijsden) het Podium mochten beklimmen, SUPER gezwommen allemaal!

Aan al deze uitslagen zien we maar weer eens dat onze Super Trainers weer een top prestatie hebben neergezet om al onze zwemmers maar weer zo super gemotiveerd aan de start te krijgen. CHAPEAU!!!

Opbrengst Collecte Jantje Beton
Hierbij wil het bestuur van zwemclub Eijsden iedereen bedanken voor de inzet voor de Jantje Beton Collecte!

Er is dankzij jullie hulp � 1011,36 ingezameld waarvan wij de helft mogen besteden aan een zwemkamp. Met de andere helft kan Jantje Beton buitenspeelprojecten steunen die de speelkansen van kinderen in Nederland vergroten.

Zwemmers en ouders: ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Hierbij een korte impressie�We hebben dit jaar met 19 bussen gecollecteerd. Ieder team heeft een eigen strategie gebruikt om een zo zwaar mogelijke of een zo hoog mogelijke opbrengst binnen te slepen. Sommige personen hebben papiergeld gewisseld om maar een zo zwaar mogelijke bus te krijgen. Helaas had de oma van Juul en Janne al haar kleingeld vorig jaar al gedoneerd, dus was er minder om dit jaar in de bus te doen. Het collecteren bij de Plus was dit jaar ook minder succesvol. Ik denk dat de lagere opbrengst vooral te maken heeft gehad met een flink aantal zieken onder de collectanten, die ondanks de griep toch hun steentje hebben bijgedragen. Dit jaar hadden we ook een speciaal Mesh team, die 83,- hebben opgehaald.

We hebben veel leuke (en helaas ook minder leuke) reacties gekregen; Veel mensen dragen de zwemclub een warm hart toe en of waarderen het dat kinderen zich inzetten voor andere kinderen. Dit leverde vaak gulle bijdragen op. Somt te gul en gelukkig heeft Guus deze bijdrage van een waarschijnlijk dementerende mevrouw geweigerd. Opvallend was dat hoe jonger de collectant, hoe dieper er in de beurs werd getast. Hier is dan ook gretig op ingespeeld door sommige teams.

De winnaars van de zwaarste bus zijn: Cas en Eva, met een gewicht van 3473 gram (1736 gram/ per persoon). Op een tweede plaats staat Floris met een gewicht van 1600 gram en op de derde plaats Meike en Sterre met 1122 gram per persoon.

De hoogste opbrengst is door Floris opgehaald: � 89,00.

De Ijsbon van Angelatti gaat dan ook dit jaar naar: Eva & Cas en Floris

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp en volgend jaar hopen we op evenveel of nog meer enthousiasme!

Training 19 maart en 23 april


In verband met de wedstriijd is er voor C & E groep op 19 maart en 23 april geen training.
De D groep trainen op 19 maart en 23 april van 8.30-9.15

De trainers.

Jantje Beton Collecteweek


Doe mee aan de collecte voor Jantje Beton van 2016!

Van 7 t/m 12 maart 2016 is de Jantje Beton Collecteweek.

Door mee te doen haal je geld op voor extra speelmogelijkheden voor de eigen club �n voor kinderen in heel Nederland!

Vorig jaar hebben wij dankzij jullie hulp � 1296,49 ingezameld waarvan wij de helft hebben besteed aan een fantastisch zwemkamp Kampidoe in Leopoldsburg. Met de andere helft kan Jantje Beton buitenspeelprojecten steunen die de speelkansen van kinderen in Nederland vergroten.

Ook dit jaar willen wij proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen en weer een fantastische activiteit organiseren.

Hoe gaat het in z�n werk:

Meldt je aan als collectant of groepje bij Janiek Bais tijdens de training of via
de email janiekbais@gmail.com
Geef ook aan in welke straat/buurt je woont. (Wij proberen hier rekening mee
te houden, maar kunnen niet altijd garanderen dat je in je eigen buurt loopt)
In de week voor 29-2 t/m 5-3 krijg je een collectebus, informatie folder,
naamkaartje en plattegrond met straatnamen waar je mag collecteren.
In de week van 7-3 t/m 13-3 ga je langs de deuren om te collecteren.
In de week van 14-3 t/m 19-3 kan je de collectebus inleveren bij Janiek,
Astrid of Jesse tijdens de training of op de Spauwenstraat 1 in Eijsden.
Tel 043-4090370 of 06-28036873

Tip: Er is dit jaar weer een beloning voor het team met de hoogste opbrengst, de zwaarste collectebus en de leukste opmerking die jullie gekregen hebben.

Kortom doe mee, en loop mee voor Zwemclub Eijsden en Jantje Beton!

Evaluatie Trainingskamp Cyprus


Klik op het plaatje om de "Evaluatie van het Trainingskamp Cyprus" te openen

Om het bestand te kunnen openen moet je mobile/pc wel powerpoint ondersteunen!


Jury leden wedstrijdzwemmen gezocht


Om onze wedstrijden te kunnen organiseren zoeken we enthousiaste ouders die ons kunnen helpen bij het jureren. Zijn jullie net zo enthousiast over jullie kinderen als deze juryleden meld je dan aan als jurylid / tijdwaarnemer.
Je kunt je aanmelden via de trainers of via een van de bestuursleden.
Of stuur een mail aan webmaster@zceijsden.nl

Speedo International Friendship Swimmeet Maastricht 2015


Al nieuwsgierig naar de Swimmeet van 2015 klik dan op onderstaand plaatje!Pasdag clubkleding ZCEijsden


Klik op het plaatje om in de webshop te kijkenTraining tijdens de Kerstvakantie 2015


Klik op het plaatje om de trainingstijden van de kerstvakantie 2015 te zien


Algemene Leden Vergadering


Op vrijdag 15 Januari 2016 zijn alle leden van harte uitgenodigd voor de Algemene Leden Vergadering in Heerlijkheid Breusj.
De zaal gaat open om 19:30u en de ALV begint om 20:00.

Verslag van Mees en Meike over Kampidoe 2015


Verslag Kampidoe van Mees 16-19 oktober 2015


Vrijdag begon ons kamp. Eerst hadden we training van 17:00 Tot 18:45. Dat was een goede start voor het kamp, want de trainers hadden het zwaar gemaakt. Om 19:00 vertrok iedereen naar Leopoldsburg. Toen we daar aankwamen hebben we direct de bedden opgemaakt. Daarna stond een feestmaal klaar voor ons : Belgische Frieten met mayonaise, en hamburger of frikandel speciaal. Na het avondeten wilden we een avondspel gaan doen maar in verband met de regen hebben we toen een leuke film gekeken. De eerste nacht was niet zo heel rustig! Vooral aan de begeleiders was dat goed te zien toen we de zaterdag weer aan het ontbijt zaten. Na het ontbijt kwamen ook Philip, Guy, Loes en Iris. We hebben toen de Fit-o-meter gelopen. Dat was een parcours door het bos waarbij je moest hardlopen. Onderweg waren er allemaal kleine krachtoefeningen die we hebben gedaan. Toen we klaar waren met het parcours hebben we het spel Levend Stratego gespeeld. Het spel was zeer spannend maar, het rode team had toch uiteindelijk gewonnen. Philip heeft wel vals gespeeld voor de witte vlag in de boom te hangen, en Yana klom soepel in de boom om hem eruit te halen. Na het spel zijn we gaan lunchen en naar de sporthal gelopen. In de sporthal deden we om en om wisselen van Bootkamp en kleine oefeningen. Daarna hebben we nog een potje trefbal gedaan als afsluiting. We zijn toen gezamenlijk weer terug gegaan naar het kamp om snel een appelflap naar binnen te proppen om vervolgens te gaan zwemmen. De training was best chill en niet zo zwaar. Na de training zijn we weer terug gelopen naar het kamp en hebben we burrito�s gegeten. Na het eten hebben we alsnog het dierengeluidenspel gedaan. Dat was heel leuk maar soms ook best lastig omdat sommige dieren niet zo goed konden kwaken, blaffen of loeien. Zaterdagavond was discoavond dus beneden in de kelder was het echt een feestje. Maar op een gegeven moment moesten we ook echt naar bed. De tweede avond ging al een stuk beter, begeleiders moesten niet zo vaak uit hun bed komen om te zeggen dat het echt stil moest zijn. Zondag zijn we echt vroeg opgestaan (hum). We hebben toen snel een krentenbol opgegeten want direct daarna moesten we trainen. Deze training was niet echt relaxt. Na het zwemmen hebben we ontbeten en hebben we toen onze kamers opgeruimd en spullen gepakt. Nadat de kamers waren opgeruimd hebben we het laatste spel gedaan : het Zweedse loopspel van Justine. Je kreeg in teams van 2 een formulier. Er waren vragen verstopt in het bos. Steeds moest er iemand bij het formulier blijven en iemand moest vragen zoeken. De renner moest de vraag onthouden en op het formulier schrijven. Daarna mocht de ander rennen en zoeken. Dit spel was echt super leuk uitgepakt De winnaars waren Bart en Mees ! Maar ook op de 2e plek Iris en Tom en als 3e Karlijn en Anna. Daarna hebben we gezamenlijk een broodje knakworst gegeten. Inmiddels waren ook de poetsouders gearriveerd. Na het broodje hebben we nog een groepsfoto gemaakt en daarna gingen de meeste mensen weg. Ik denk dat iedereen we flinke spierpijn had !
Ik wil nog graag alle begeleiders en mensen bedanken die dit superkamp hebben georganiseerd want het was echt SUPER !!! Mees

Verslag Kampidoe van Meike 16-19 oktober 2015


Het trainingskamp was superleuk! Dit was mijn eerste keer en hopelijk niet mijn laatste. Het leukste vond ik de trimloop, waarbij we gingen rennen en tussendoor heel veel opdrachten moesten uitvoeren. Dat was leuk maar ook vermoeiend. Op twee staan de zwemtrainingen, daar kwamen we immers voor! De derde plaats is voor het lekkere eten. Het allerleukste was de gezelligheid, er is geen ruzie geweest(zover ik weet). Ook was het levend stratego een succes ,het rennen was leuk. Ook op zondagochtend het Zweeds-renspel met alle lastige vragen superleuk om te doen. Ook zijn we zaterdag naar een gymzaal gewandeld en hebben we daar gesport. Alles was leuk om te doen. Conclusie: Superleuk, gezellig, vermoeiend, maar zeker voor herhaling vatbaar! Meike (11 jaar, E groep)

Training Camp Swim Club Eijsden (ZCE) Cyprus, Coral Beach Olympic Pool � Arena Sports 25th October � 1th November 2015

Swim Club Eijsden (ZCE) is a small, but very intimate swimming club in the most southern part of the Netherlands nearby the city of Maastricht. Despite our relatively small group, the results of our team are competitive with our national rankings. The Swim Club Eijsden (ZCE) focuses not only on results, but also on team spirit and friendship.

We are a group of 30 talented swimmers ranging in age from 11 till 21 years. This warm water training camp provides our swimmers the opportunity to train outdoors and prepare for optimal performances in local, national and international championships. Hopefully this training camp will be, the start of a very successful season.

The training focuses on:

1. Endurance for 100 and 200 meter distances,
2. 50m pool experience
3. Improvement of the strength and speed for 100 and 200 meter distances
for all strokes,
4. Improvement of flexibility and agility in all technics.

Also the cognitive and social-emotional development are very important and incorporated in the training schemes.

The Coral Beach Olympic Pool perfectly suits our wish for a 50 meter outdoor heated pool with 10 lanes perfectly situated along the coast, with suitable hotel accommodations nearby. The mild climate of Cyprus in October, November and the very friendly welcoming people made this choice worthwhile.

The Coral Beach Hotel and Resort gives us the perfect ingredients to combine hard training work, studying, leisure and inner growth. The surroundings of Paphos provides enough opportunities for recreation and team building activities. For instance, we have organized a volleyball and tennis tournament, went with the local bus to Paphos, made a ride on the Banana and enjoyed our Halloween party on the beach.
Some reactions of the swimmers:
Max (age 14): �perfect water temperature�,
Job (age 12): �beautiful training pool�,
Sidney (age 15): �a hard training schedule and a beautiful beach�,
Koen (age 11): �I enjoyed the good breakfast and the tennis court is very cool�,

Dahnee (age 17): �nice weather, nice temperature of the water�,
Manon (age 16): �educative and good training�,
Sabine (age 17): �lots of fun, heavy training, enriching and enjoyable�,
Julie (almost 18): �good atmosphere, nice room sharing possibilities with friends�,

Sem (age 19): �good food, heavy but good training�,
Philip (age 19): �nice German girls, perfect ambiance and climate�,
Sven (age 21): �sunny weather, heavy training�,
Guy (age 18): �heavy training twice a day, good climate�,

Jean (coach): �This facility in Cyprus is far beyond expectations�.

Overall we can look back to a very successful week at the Coral Beach Olympic Pool and we would like to thank the trainers and the Arena Sports team for the hospitality and the flexibility in the arrangements.

Deelname Minioren Clubmeet

Beste Minioren,

ZCEijsden doet dit jaar niet mee aan de minoren clubmeet op 8 november.

Grote clubactie

Beste Leden,

Allemaal hartelijk dank voor jullie bijdrage bij de grote clubactie.
We hebben op dit moment al veel loten verkocht.
De leden die niet aanwezig konden zijn krijgen van de club ieder 5 loten of een boekje waaruit 5 loten verkocht dienen te worden. Deze worden de komende zwemtraining aan jullie gegeven. Sommige leden hebben de loten al in hun bezit. Sommige leden hebben uit zichzelf nog loten of boekjes meegenomen. Daar zijn we natuurlijk ook harstikke blij mee.
De loten/boekjes graag verkopen voor 5 oktober a.s. Loten contant (3,00) afrekenen en het lot afgeven aan de koper, boekjes graag volledig invullen, lot wordt vermeld op het afschrift. Dit kan alleen via incasso, we kunnen geen loten na brengen. Dus denk aan een goed leesbaar rekeningnummer en handtekening. Het bedrag van de loten of de ingevulde boekjes afgegeven op de kapelkesstraat 23 (bij Bianca en Yana) te Eijsden voor 5 oktober a.s. we rekenen op jullie. Als er niemand thuis is graag in de brievenbus in een envelop met je naam erop.

Dank jullie wel.

Het bestuur

Grote clubactie op 19 september

Beste zwemsters en ouders,

Op zaterdag 19 september aanstaande gaan we samen loten verkopen van de grote clubactie.
De groepsindeling zal van te voren gemaakt worden en er zal voor gezorgd worden dat er zowel oudere als jongere leden in een groepje zitten.
Nadat we enkele uren loten hebben verkocht, zal er een gezellige afsluiting plaatsvinden

Gratis vrijzwemmen in de Treffer!

We rekenen op jullie aanwezigheid dus meld je af bij je trainer wanneer je niet kunt! In dit geval krijg je ook een clubboekje mee naar huis om loten zelfstandig te gaan verkopen.

De tijdsplanning van deze dag:

9:30 Verzamelen bij Zwembad De Treffer te Eijsden waar eerst een foto wordt gemaakt van alle ZCE leden, leuk voor onze website!
Daarna zal er een gezamenlijke introductie plaatsvinden en de groepjes bekend worden gemaakt om daarna zo snel mogelijk op pad te gaan.
12:30 Lunch op het zwembad. (lunch wordt verzorgd door de club) en tevens afsluiting van het verkopen van de loten.
15:00 Gratis vrijzwemmen in de Treffer. Er zullen volop speelattributen in het water liggen en een leuk muziekje opstaan.
16:30 Afsluiting van hopelijk een heel erg gezellige en succesvolle dag.
Doe je ZCE polo aan om de club goed te kunnen vertegenwoordigen en neem eventueel een beurs/zakje/tupperware doosje mee om het opgehaalde geld in te doen en tevens een pen.Voor vragen, kunnen jullie bij de trainers terecht. Bestuur zwemclub EijsdenLaatse Training

Zaterdag 11 juli is de laatste training van de wedstrijdzwemmers.

Seizoenopening

Op 12 september 2015 vindt de seizoensopening plaats. Na de gezellige seizoenopening 2014 kan deze natuurlijk niet meer ontbreken op de kalender.
Vanaf 18.30 uur zijn jullie welkom voor een HEERLIJKE AANGEKLEDE BARBECUE, met een lekker drankje. Deze spijs en drank wordt jullie aangeboden voor het luttele bedrag van � 7,50. Kinderen die dan nog op de basisschool zitten betalen � 5,--. Alle consumpties en de barbecue zijn deze avond gratis.
Evenals verleden jaar houden we een Tombola met prijzen die de inleg ver te boven gaat. De diensten die per opbod kunnen worden gekocht gaan we dit jaar niet meer doen. We hopen daarentegen dat er veel tombola lootjes worden gekocht.

Datum: 12 september 2015
Tijdstip: 18.30 uur
Locatie: Kapelkesstraat 23, Eijsden
Betaling: Op zaterdagochtend na 08:00 uur op 27/6, 4/7 en 11/7 na de training.
Te betalen bij Kees de Groot ( vader van Koen)
Betaling: Synchroonzwemmers bij de leiding/trainers.
Betaling: Clubzwemmers bij Janiek / Bianca op de woensdagavond

Voor de inkoop van spijs en drank moeten we vooraf een goed beeld hebben van de opkomst. Daarom vragen we jullie te antwoorden op deze mail liefst v��r 28 juni 2015.

WE HOPEN OP EEN GROTE OPKOMST VAN ZOWEL DE CLUB-, SYNCHROON- EN WEDSTRIJDZWEMMERS!!!

Ook bij het organiseren van het feest kunnen we niet zonder vrijwilligers/hulp. We hopen dat we hulp krijgen uit alle disciplines van de zwemclub. Dus mocht je willen helpen, laat het dan even weten.

- Opzetten tent ( vrijdag 11 sept )
- Sateetjes rijgen ( zaterdag ochtend 12 sept)
- Afbreken tent en poetsen ( zondagochtend 13 sept)

KOM JE OOK? STUUR DAN EEN EMAIL NAAR TC@ZCEIJSDEN.NL EN GEEF DE NAMEN DOOR VAN DE DEELNEMERS EN OF JE EVENTUEEL BEREID BENT OM WAT HAND EN SPANDIENSTEN TE DOEN.

Laatste zaterdag training

Tijdens de laatste zaterdag training hebben onze toppers in het buiten bad getraind. Op het laatst leek het erop of Neeltje een nieuwe waterpolo afdeling wilde opstarten :)


Jaargang finale Minioren Dordrecht


Afgelopen zondag vertrokken we om 7:00 uur met Koen en Neeltje richting Dordrecht voor de minioren jaargangfinale. Koen had slecht geslapen maar was wel �klaar om te knallen�.
Bij het zwembad aangekomen werd echter vrij snel medegedeeld dat de filters van het zwembad kapot waren en dat als gevolg daarvan het water zwart was geworden. De wedstrijd werd voorlopig met een uur uitgesteld. Na ruim een uur waarin we het zwarte water met eigen ogen hebben kunnen zien werd de wedstrijd definitief afgelast.
Grote teleurstelling maar ook begrip voor het besluit bij alle deelnemers, coaches, familie en supporters. Want zwemmen in troebel water? Daar had niemand zin in.
Twee uur later en 190km verder besloot Koen samen met Job, Guus en zijn zus een duik te nemen in het heldere water van de Maas.


Koen de Groot naar Finale Dordrecht


Morgen neemt Koen de Groot als enige van ZCE deel aan de jaargangfinale te Dordrecht ( 50m bad)
Hij gaat deelnemen op de volgende afstanden

11:29u prog. 08 100m school
15:30u prog. 19 100m rug
16:39u prog. 27 100m vrij

Wij wensen Koen veel succes in Dordrecht.
Voor wie Koen wil volgen dan kan dit op de livetiming.
http://www.livetiming-jaargangfinale.nl/index.html

Hulp gezocht voor de Ironkids Triathlon


Op vrijdagavond 10 juli word er een kinder triathlon georganiseerd vanuit het zwembad de treffer van Eijsden. Meer info staat op www.triathloneijsdenmargraten.nl Hiervoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers die een handje willen helpen. Denk daarbij aan:
het tellen van het aantal gezwommen baantjes, de inschrijving, op het fietsparcours, in de wisselzone, bij de finish etc.
Het duurt globaal van 18u tot maximaal 22u. De organisatie is bereid om 25 euro p.p. te betalen voor de clubkas. Lijkt me een goed initiatief om bijvoorbeeld de kosten voor een zwemkamp te verlagen?
Er is een minimum leeftijd aan verbonden van 18+ stuur een mail naar webmaster@zceijsden.nl als je intresse hebt.

12 t/m 14 juni 2015, 3 dagen NJJK in Eindhoven


Het NJJK lange baan zwemmen in Eindhoven was een mooie belevenis voor zowel zwemmers als publiek. Met in totaal 1051 zwemmers, 3658 individuele starts en 111 estafettestarts was het een grote wedstrijd.
ZCEijsden was vertegenwoordigd door 7 zwemmers, 5 jongens(Toine, Luuk, Alex, Max en Gilles) en 2 meisjes(Manon en Yana). De wedstrijd was goed georganiseerd en alle 6 de sessies, steeds ochtend- en namiddagsessie,
waar ZCEijsden zwemmers aan deelnamen verliepen vlotjes. Voor het publiek was het goed toeven met genoeg zitruimte, goed zicht op het bad en een klimaat dat te verdragen was. Voor een entreeprijs per sessie van � 7,25 per sessie mag je dat ook wel verwachten.

De debutanten op een NK, Yana en Max, zwommen meteen de eerste dag een mooi pr op de 50 vrij. Voor Yana was dit toch niet alles, want ook op de 100 en 200 vrij zwom zij prachtige pr�s met resp. 1:04.81 en 2:25.46.
Manon zwom mooie finales op zowel de 50 als 100 rug waar ze resp. 5de en 4de eindigde. Beide afstanden met een pr's van resp 31.50 en 1:07.76.

Verdere top tien klasseringen waren er voor Toine op 100 vrij(5de), 100rug(5de) en 100 vl(9de), voor Gilles op 100vl(8ste)en 100 rug(9de) en voor Luuk op 100 rug(10de). Ondanks de limieten waren er in de leeftijdsklassen junioren2 van Alex, Luuk en Max alleen al op de 100vrij, 120 zwemmers aan de start verdeeld over 12 series van steeds 10 banen. De prestaties van de mannen waren ruim voldoende, de resultaten van de meiden waren meer dan goed.
De middagpauze werd op vrijdag en zaterdag doorgebracht in de flat die Laurent Bams in Eindhoven deelt met 2 andere zwemmers, daarvoor dank. De coaching van de zwemmers werd prima verzorgd door Winand op vrijdag en zaterdag en Jean op de zondag.
Genoeg redenen om vanaf nu nog paar weken lekker te trainen en voor de liefhebbers het seizoen af te sluiten met Ironkidstriathlon in en rondom zwembad de Treffer Eijsden, speciaal voor de kinderen uit Eijsden-Margraten, op vrijdagavond 10 juli en de YANNS-zwemwedstrijd in Valkenburg a/d Geul op zondag 12 juli. Vervolgens na de zomervakantie in het nieuwe seizoen weer goed te trainen en te genieten van de mooie wedstrijdzwemsport.

Mededeling van de trainster C en E-groep

Beste Zwemmers,

Mededeling van de trainster C en E-groep.
Aanstaande zaterdag 13-06-2015 is er GEEN training.

Groetjes Neeltje.

Limburgse Zomer Kampioenschappen deel 2 Kerkrade

Agelopen weekend was de laatste van 2 weekenden van het LZK.
De zwemmers van ZCEijsden hebben weer een top prestatie geleverd en hebben zich gehandhaafd op de 2de plaats in het medaile overzicht.
Manon Herben is als hoogste geeindigd in het individuele overzicht op de 4de plaats met wel 4x goud en 1x zilver.
Manon, Yana, Alex, Gilles, Luuk, Max en Toine hebben voor meerdere afstanden de limieten gehaald voor het NJJK in Eindhoven.
Kijk hier voor alle uitslagen.
Veel succes allemaal op het NJJK in Eindhoven 11 t/m 14 Juni.


Limburgse Zomer Kampioenschappen deel 1 Kerkrade

Agelopen weekend was de eerste van 2 weekenden van het LZK.
De zwemmers van ZCEijsden hebben weer een top prestatie geleverd ze staan naar het 1st weekend op de 2 plaats in het medaile overzicht. Toine staat zelf in het individuele overzicht op de 2de plaats met wel 4x goud en 3x zilver.
Voor enkele zwemmers was dit weekend voor het eerst dat ze in het 50m bad van Kerkrade aan de LZk mochten meedoen. Voor Job was het wel heel bijzonder want hij was voor het eerst op de LZK en had al gelijk brons te pakken op de 200m vrij. Voor de anderen word het al routine met toch een beetje spanning, want ook al is het niet de eerste keer ze willen allemaal op het ereschavot staan. Ook is deze LZK de laatste kans om nog een limiet te zwemmen voor het NJK in Eindhoven. Door de nieuwe regio indeling van de KNZB kon dit wel eens de laatste keer zijn dat er een LZK in Kerkrade gehouden word. Kijk hier voor alle uitslagen.
Veel succes allemaal op deel 2 van het LZK op 30 & 31 mei in Kerkrade.


Driekamp deel 3 Maastricht

De laatste 3 kamp wedstrijden zijn gezwommen in het Geusseltbad in Maastricht. Onze minoren hebben daar weer veel afstanden gezwommen sommige zelfs voor het eerst. Zo won Meike Haster op haar eerste wedstrijd gelijk een gouden medaille op de 25m vrij en Sem Drummen won ook zijn eerste gouden medaille op de 25m vlinder. Bij de estafettes moest ZCE1 (Job, Guus, Koen &Tom) net Kimbria voor laten gaan. De grootste verbetering werd gehaald door Cas op de 25m Vlinder 22.36 (172%)
Totaal werden er 17 medailles op 28 programma�s gehaald.

Hierbij nog een overzicht van de medaillewinnaars:
Goud voor Meike, Sem, Juul, Victoria, Job, Stefan
Zilver voor Gilles, Koen, Yana, Cas, ZCE1
Brons voor Janne, Yana, Ferre, Tom, Job, Jochem

De volledige foto reportage (met dank aan de fotograaf van kimbria jacqueline nelissen-klever) staat in het fotoalbum.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Voor een aantal activiteiten / feesten hebben we jullie dringende hulp nodig.
Op zaterdag 19 september gaan we net zoals afgelopen jaren aan de grote club actie meedoen. We zoeken hulp bij de organisatie van deze voor de Zwemclub belangrijke actie. Graag een reactie via facebook of via email (webmaster@zceijsden.nl)

Ook voor de seizoens opening op zaterdag 12 september zoeken we nog vrijwilligers. De feestcommissie gaat binnenkort weer vergaderen over de activiteiten dus graag ook hierop een reactie via facebook of via email (webmaster@zceijsden.nl)

Synchroonzwemmen op Gezien.nl

Wil je ook graag op synchroonzwemmen en wil je weten weten wat er allemaal gebeurd, kijk dan even op gezien.nl. Er staat een leuk verhaal op over ons synchroonzwemmen. Veel leesplezier en tot gauw bij ZCEijsden.

Synchroonzwemmen op Gezien.nlTraining schoolslag Bram Dekker


Een paar kinderen van onze zwemclub waren geselecteerd om deel te nemen aan een zwemclinic met Bram Dekker. Bram Dekker is Nederlands kampioen op de 100 meter schoolslag.

Job, Koen, Manoek, Neeltje en Victoria verzamelden bij Koen thuis om samen naar het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven te gaan. Iedereen had er zin in.
Toen we daar aan kwamen was het heel druk, want er was ook een wedstrijd bezig .Wij moesten zwemmen in het trainingsbad, het water was erg koud, Maar we moesten nog 10 minuten wachten voordat we het trainingsbad in konden. Er waren een paar trainers van Hgn en natuurlijk Bram Dekker die ons training gaven.

We werden in drie verschillende groepen verdeeld. Bij de eerste groep leerde je de duik en de onderwaterfase en daar stond Bram Dekker bij. Bij de tweede groep leerde je de schoolslag benen [leren om sneller te gaan]. En als laatste groep de keerpunten.
Bram deed 2 keer de start voor, 1 keer mochten we in het water kijken naar zijn onderwaterfase en de andere keer boven het water kijken naar zijn duik en start.
En daarna deden we estafette, Bram Dekker deed ook mee. Jammer genoeg zat niemand van ons team bij Bram. En toen we klaar waren zette Bram een handtekening op ons ZCE t-shirt. We gingen omkleden en nog even wat drinken en eten in het cafe [echt een aanrader hahahaha]. Toen we naar huis reden was het heel gezellig, he Koen en Job�� Het was een leuke en leerzame dag .

Gr Manoek en Victoria.


20/21/22-03-2016 Grand Prix International
de la ville de Seraing zwemwedstrijd lange baan


In het gezellige maar ietwat gedateerde zwemstadion boven op een heuvel grenzend aan de vergane glorie van industriestad Seraing werd door in totaal 30 Eijsdenzwemmers o.l.v. Jean en Winand deelgenomen aan deze goed georganiseerde en mooie lange baan wedstrijd. Concurrentie was er niet alleen van zwemmers uit Belgi�, Duitsland en heel Nederland, maar o.a. ook vanuit Tsjechi�, Finland en Luxemburg. In totaal 555 zwemmers waarvan 315 vrouwen en 240 mannen met in totaal 2490 starts.

Vrijdagavond waren de series van de 50 meter sprintnummers en hier zwommen de dames Clara, Ina, Irma en Manon en de heren Luuk, Toine en Mart zich naar verschillende finaleplaatsen die op zaterdag en zondagmiddag werden gezwommen. Zaterdagmorgen was het al vanaf 07.00 uur �s morgens inzwemmen. Helaas moest Toine de zaterdag en zondag vanwege ziekte verstek laten gaan. Erg vervelend en jammer voor hem, want waarschijnlijk heeft hij hierdoor een aantal podiumplaatsen langs zijn neus voorbij zien gaan.

De overige zwemmers van zc Eijsden hebben hun beste beentje voor gezet en dat betekende heel wat podiumplaatsen.
Er werd hard gezwommen in dit 50meter bad met prachtige resultaten. Meest succesvol was Ina die maar liefst 5 finales zwom en dit resulteerde in 3 bronzen medailles en 1x zilver.
Daarna volgde Luuk en Manon. Luuk zwom 4 finales met een 2de en 3de plaats en Manon zwom 3 finales met ook een 2de en 3de plek. Dit deden ze allebei op 50 en 100 rugslag. Irma zwom 3 finales met een mooie 2de plek op 50vl.
Mart zwom 3 prachtige finales op 50,100 en 200 vrij, waarbij de 100 vrij het meest succesvol was met een 3de plek.
Ook Audrey en Clara zwommen ieder 4 finales, maar helaas geen medailles. Julie behaald mooie finaleplek op 200 school en Gilles deed dat op 100 vlinder. Mooi waren ook de NJJK-limieten van Alex, Max en Yana.
Meest spectaculaire van dit weekend was toch wel de finale van 100 vrij dames met daarin maar 6 starters waarvan 4 Eijsdenzwemsters en hetgeen er na plaats vond. De ereplaats was hier voor Ina. Het goede zwemmen van de Eijsdenzwemmers was niet alleen onze trainers opgevallen, maar ook de organisatie, want �toevallig� moesten Ina en Clara direct na hun finale 100 vrij een heuse dopingcontrole ondergaan. In bijzijn van arts van Belgisch dopinginstituut en moeder Steffie moest er plasje worden afgegeven. We zijn natuurlijk benieuwd naar de uitslag van die controle!!
Op naar volgende wedstrijd voor aantal A-zwemmers, namelijk de Swimcup/ONK op 3,4 en 5 april.
Opbrengst Collecte Jantje Beton


Hierbij wil het bestuur van zwemclub Eijsden iedereen bedanken voor de inzet voor de Jantje Beton Collecte!

Er is dankzij jullie hulp � 1296,49 ingezameld waarvan wij de helft (� 648,25) gaan besteden aan een zwemkamp. Met de andere helft kan Jantje Beton buitenspeelprojecten steunen die de speelkansen van kinderen in Nederland vergroten.

Zwemmers en ouders: ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Hierbij een korte impressie�

We hebben met 14 bussen gecollecteerd. Ieder team heeft een eigen strategie gebruikt om een zo zwaar mogelijke of een zo hoog mogelijke opbrengst binnen te slepen. Soms werden opa�s en oma�s gevraagd om al hun kleingeld te doneren, werd briefgeld omgewisseld in �zwaar- geld� of ging men op drukke publieke plaatsen staan. Het een pakte beter uit dan het andere; zo haalde Janiek �1.13 op bij de Tefaf uitgang en team �GuusJobKoenTomMees� �84,21 bij de Plus op zondagmorgen. Bijzonder dank voor de niet- in-Eijsden-wonende collectanten (Mossie, Juul en Janne) die de moeite hebben genomen om in Eijsden te collecteren. We hebben veel leuke (en helaas ook minder leuke) reacties gekregen; Veel mensen dragen de zwemclub een warm hart toe en of waarderen het dat kinderen zich inzetten voor andere kinderen. Dit leverde vaak gulle bijdragen op. Opvallend was dat hoe jonger de collectant, hoe dieper er in de beurs werd getast. Hier is dan ook gretig op ingespeeld door sommige teams.

De winnaressen van de zwaarste bus zijn: Juul en Janne, met een gewicht van 2322 gram (1161 gram/ per persoon). Op een tweede plaats staat Sterre met een gewicht van 1150 gram en op de derde plaats Cas en Eva met 1118 gram per persoon.

De hoogste opbrengst is door team MGJKT opgehaald: � 259,65.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp en volgend jaar hopen we op evenveel of nog meer enthousiasme!
Limietwedstrijd lange baan 15-Maart-2015 Eindhoven

15-03-2015 Limietwedstrijd lange baan in Eindhoven
georganiseerd door Heldense Zwemvereniging

Voor de NJJK-gangers Manon, Toine, Luuk en Gilles aangevuld met Alex Buijs was de deze wedstrijd in prachtige Pieter van den Hoogenband-zwemstadion met 10 banen, een mooie gelegenheid om limieten te zwemmen voor NJJK lange baan, dat half juni a.s. in dit bad gezwommen wordt. Met zijn allen op weg naar Eindhoven in de auto van Winand en Steffie, die als tijdwaarnemer een drukke middag had.

De eerste 2 nummers de 100 rug voor dames en heren leverde meteen mooi pr, limiet en snelste tijd op van alle zwemmers voor Manon bij de dames en Toine bij de heren. Dat was een mooi begin. Ook Luuk en Gilles lieten zich niet onbetuigd op dit nummer en zwommen beiden een mooi pr en limiet voor NJJK. Hebben die rugslagtrainingen van afgelopen week gezorgd voor dit resultaat of zit de rugslag in de genen van de ZCEijsden zwemmers??


Door de electronische tijdwaarneming en goede organisatie verliep deze wedstrijd mooi vlotjes precies op schema. Tijdwaarnemers en jury wisselden elkaar af en hadden ook regelmatig pauzes waarin ze voorzien werden van een hapje en een drankje. Onze zwemmers raffelden hun zwemnummers af met uiteindelijk resultaat dat nagenoeg op alle starts van Eijsdenzwemmers een limiet gezwommen werd voor NJJK. Dat betekende 4 limieten voor Manon, Toine, Luuk en Gilles en 2 limieten voor Alex. Alleen de limiet van 200m vrij was voor Alex net te scherp. Na het laatste programmanummer 28, 50m vrij voor mannen, 10 series met steeds 10 banen bezet(100 zwemmers op alleen 50m vrij), was de wedstrijd om � 18.00 u afgelopen.


Trainer/coach Winand was erg enthousiast over de geleverde prestaties en sprak over succesvolle middag.

Komend weekend in Seraing opnieuw een gelegenheid om limieten lange baan te zwemmen voor LK en/of NJJK.


Minioren deel 4 14-Maart-2015 Valkenburg

15 maart Minioren 4 in de Polfermolen
Verslag van Guus

Ik kreeg de leuke afstanden maar ik had niet veel zin, toch deed ik het voor de club. We gingen vandaag naar Valkenburg naar de Polfermolen.
Toen we aankwamen moesten we lang wachten, waarom lieten ze ons niet door? Na een kwartier te staan wachten mochten wij eindelijk naar binnen en wat bleek hun club was al aan het inzwemmen, dat was dus niet zo eerlijk
Toen we ons hadden omgekleed hadden we leuke plekken en we moesten 300m vrije slag, 100m rugslag en 50m vlinderslag inzwemmen.
De aller eerste programma was 100m vrije slag (dat moest ik dus zwemmen)
ik had er niet veel zin in omdat ik die vorige week ook al had gezwommen.
Ik ging op het startblok, hoorde de fluit en dook erin. Helaas vloog mijn bril af
waardoor ik niets kon zien. 4 sec verslechtert!
Dus de volgende slag ging ook vast niet goed (programma 9, 100m rugslag)
Ik at een boterham om voldoende energie te hebben en dronk wat
en toen was het programma 9. Ik hoorde de fluit en startte en het ging best lekker 1 sec verbetert! Ik was blij, maar niet zo heel blij want ik telde niet zo goed bij de vlaggetjes en bonk .. Maar ja ik heb een goede tijd
Daarna ging ik me goed voorbereiden want ik moest de 100m vlinder nog,
dit was de slag die ik wou zwemmen. Dus ik at weer een boterham en dronk een beetje om me goed te kunnen voorbereiden. Programma 17 was bijna het laatste programma. Ik stond op het blok en was zenuwachtig of ik het wel zou halen. Ik dook er in en ik ging ervoor, ademen om de 2 en ik hield het vol op de laatste baan. Job lag meer als een lengte voor en ademde om de 3 en net op de laatste meter haalde ik hem in.
(Lekker puh) Eerste! En 10 sec verbetert, yes!
Daarna ging ik mij omkleden en toen riep Job dat ik derde was geworden,
dus dat was nog leuker ik ging met een bronzen medaille en goede tijden naar huis.

Gr Guus Van Wanroij

Ondanks het late tijdstip op de zaterdagmiddag, toch een geslaagde wedstrijd. Gelukkig hadden enkelen zich goed voorbereid door op advies van Neeltje een stevige pasta lunch te gebruiken. Er werd in een stevig tempo doorgezwommen waardoor de wedstrijd om 19: 15 klaar was.
We hebben een fantastische prestatie geleverd
Niemand van ZC Eijsden is gediskwalificeerd.! Dank aan de trainsters.
Er werden vele PR �s verbroken en de medailles waren er voor:
Koen de Groot ( zilver en brons),
Nicolas Theunissen (zilver en brons),
Juul Schroyen ( zilver),
Mees van Wanroij (brons) en
Guus van Wanroij (brons).
Helaas waren er ook opvallend veel vierde plaatsen en vijfde plaatsen. Volgende keer beter!


Competitie deel 4 8-Maart-2015 Sittard

De weergoden waren de wedstrijdzwemmers goed gezind deze middag.
Stralende zonneschijn met een bijna zomerse buitentemperatuur zorgden voor mooie prestaties van de Eijsdenzwemmers in deze competitiewedstrijd tegen HGN, AquaNovio en HZPC in de Nieuwe Hateboer in Sittard.
Het openingsnummer de 4x200m vrije slag estafette werd glansrijk gewonnen door Mart, Ruben, Toine en Laurent. Dit was een mooi begin.
De lange 400m vrije slagnummers zorgden er voor dat het een lange middag werd, maar de goede prestaties met voor iedere zwemmer een vet pr op de 400 vrij maakten veel goed. De meiden Coco, Iris, Yana en de jongens Alex, Gilles en Max lieten zien dat de trainingsarbeid zich loont.
Ook de 2 pr�s van Stefan op 100 vr en 200 rug waren heel goede prestaties.
Ook de broederstrijd tussen Job en Guus van Wanroij leverde een spannende 50 vlinder op met dit maal Guus als snelste met een mooi pr.
De andere jongste zwemmers zwommen zoals bijna bij iedere wedstrijd bijna allemaal pr�s.
Opvallend waren ook de goede prestaties en pr�s van Mart op zowel de 200 vrij en 200 wissel en Laurent op de 200 vlinder en 200 wissel.
De grootste verbetering kwam op naam van Guy die in zijn eerste 200 rug de eerste 50 m rug verbeterde met maar liefst 148%.
In totaal werden er toch 53 nieuwe persoonlijke records gezwommen.
Ruim na 17.30 u werd de wedstrijd afgesloten met deelname aan 2 estafettes.
Daarna was het snel omkleden en buiten nog effe genieten van de ondergaande zon. Trainers gematigd tevreden. Dames en heer tijdwaarnemers en juryleden bedankt
en op naar de volgende Limietwedstrijd in Eindhoven op 15-03 en de Grand Prix in Seraing 20-21 en 22 maart.


Diploma's Synchroonzwemmen


Donderdag 4-3-2015 vond er weer een sessie diplomazwemmen plaats voor een aantal meiden van Z.C. Eijsden en met succes want iedereen is geslaagd


Werven Collectanten


Cash voor onze club!


Beste leden en ouders van zwemclub Eijsden,

We kunnen harde contanten verdienen voor Zwemclub Eijsden!
En dat is zeker nodig, want komend jaar willen wij een aantal leuke activiteiten organiseren. Van 9 t/m 14 maart 2015 is de Jantje Beton Collecte.
Zwemclub Eijsden doet dit jaar voor het eerst mee. Hiervoor kunnen we extra mensen gebruiken. Leden van ong. 13 jaar kunnen zelfstandig of met een groepje lopen, jongere leden uitsluitend met een ouder of begeleider.

Hoe gaat het in zijn werk?
Meld je aan als collectant of groepje bij Janiek v Wanroij-Bais via de mail of telefoon
Je krijgt dan een collectebus, identiteitskaartjes, infofolder en een of meerdere straten toebedeeld. In de week van 9 t/m 14 maart kan je dan langs de deuren gaan. Op 18 maart worden de bussen geteld en de helft van de opbrengst is voor de club!!

Wie wordt er de beste collectant van Zwemclub Eijsden??
Diegene die de zwaarste collectebus ophaalt �n diegene die de hoogste opbrengst heeft wint een IJsbon van Angelati.

Met een klein beetje van je tijd ben ik echt al ontzettend blij!
Wil je me alsjeblieft ook 2 uurtjes (of meer) komen helpen?

Groetjes namens bestuur Zwemclub Eijsden

Email:janiekbais@gmail.com
Tel: 06-28036873


Mijn Speedo Jaargangwedstrijd 2015


Ik ben afgelopen zondag naar de jaargang finale in Leiden geweest!
Ik ben daar heen gegaan met mijn ouders en mijn zusje, ik vond het ook super dat
Neeltje ook mee ging.
Ik heb de 100m schoolslag gezwommen en was als 7e geplaatst en ben 6e geworden met een PR. Op de 50m vrij was ik als 17e geplaatst en ben als 12e ge�indigd ook met een PR. Daar ben ik heel tevreden mee.
Het was leuk en gezellig om te doen maar ook spannend.
Maar niet zo spannend als vorig jaar.
Ik hoop dat ik volgende keer weer mag maar dan met andere zwemmers van z.c.e.

gr. Koen de Groot
Speedo Jaargangwedstrijden 2015Op 21-2-/22-2-2015 zal in Leiden weer de Speedo Jaargangwedstrijden gehouden worden
Namens ZCEijsden heeft Koen de Groot de limieten gehaald.
Hij mag zich ook dit jaar weer gaan meten met de Nederlandse top zwemmers.
Koen succes gewenst en geniet van dit jaarlijks spektakel.


Limburgse B Kampioenschappen Synchroonzwemmen 2015Zondag 8 februari hebben de jongste zwemsters van Z.C. Eijsden deel
genomen aan de Limburgse B Kampioenschappen in Maastricht. Dit was een
belangrijke wedstrijd voor de meiden. Ze hebben hiervoor keihard
getraind!

Als eerste stond de techniek op het programma. Bij de Cat.
Basishouding werd Silvie Visseren Limburgs Kampioen! Bij de Cat.
Zeilboot behaalde Axana Gerits de zilveren medaille. Bij de Cat.
Spagaat werd Tessa Dentener Limburgs Kampioen, en Yade Graham behaalde
hier het zilver. Bij de Cat. Barracuda kreeg Marit Horselenberg het
goud en Bente Horselenberg kreeg in deze Cat. De bronzen medaille! Bij
de Cat. Age 1 werd Willow Voorst knap derde! Prachtige resultaten dus!

Als tweede stonden de uitvoeringen op het programma. Voor Eijsden
deden maar liefst 5 uitvoeringen mee. Bij de duetten Cat. B behaalde
Willow Voorst en Mija Bussink (getraind door Danique Vliegen) de
zilveren medaille en werden Bente Horselenberg en Marit Horselenberg
(getraind door Evelien Wolfs) Limburgs Kampioen! Bij de ploegen Cat. A
deden twee groepen van Eijsden mee. De ploeg van Melina Betten, Yade
Graham, Femke Hermans, Fenna Heijnen, Celina Kozak en Roosmarijn Olde
Damink (getraind door Corine Schurer en Inge Heijnen) kreeg hier het
brons en de ploeg van Axana Gerits, Jasmijn Kolkman, Aagje Trompert,
Silvie Visseren en Emma Welters (getraind door Anne Marie Wellen en
Eefje crutzen) werd Limburgs Kampioen! Bij de ploegen Cat. B behaalde
Cecile Dentener, Tessa Dentener, Bente Horselenberg, Marit
Horselenberg en Iza Smeets (getraind door Danique Vliegen) het zilver.
Ook hier zijn top prestaties neergezet!
Alle zwemsters gingen na afloop van de wedstrijd allemaal met 1 of
meerdere medailles naar huis!

Het was dus weer een geslaagde dag voor de zwemsters van Z.C. Eijsden.
De trainsters zijn daarom ook ontzettend trots op de behaalde resultaten!


Driekamp Deel 2 Valkenburg.Afgelopen zondag mochten we weer een driekamp zwemmen in Valkenburg.
Doordat er ook een zitting was van de carnavals vereniging zou het erg druk worden op de parkeerplaats bij de Polfermolen, maar dit viel erg mee.

Voor Claire Bams en Rohan Lo-a-njoe was het erg spannend omdat het hun eerste zwemwedstrijd was. Claire en Rohan begonnen gelijk met een topprestatie
Een 1ste en 3de plaats op de 25/100m school.

De volgende zwemmers waren verantwoordelijk voor de medaille regen van ZC Eijsden:

Claire Bams 1ste plek op de 25m school
Elise Bams 1ste plek op de 100m vrij
Koen de Groot met een 1ste plek op de 50m vrij en de 100m school
R�mi Hoeksel 1ste plek op de 25m school
Victoria Thiel 1ste op de 100m school en 2de op de 50m vrij
Iris Tijert 1ste op de 100m school
Cas Van Marum 1ste op 25m vrij
Yannes Hendriks wist een 2de plek op de 100m school te veroveren
Manoek van Vlokhoven wist een 2de plek te veroveren op de 100m school en 3de op de 50m vrij
Job van Wanroij wist een 2de plek te veroveren op de 50m vrij en een 3de plek op de 400m vrij
Rohan Lo-a-njoe wist een 3de plek te veroveren op de 100m school
Eva van Marum wist een 3de plek te veroveren op de 25m school

Totaal 8 gouden, 5 zilveren en 5 Bronzen Medailles een Top prestatie!

Op het eind werd zoals gebruikelijk nog de estafettes gezwommen.
Hierbij werden onder luide aanmoediging van team genoten en publiek 2 prijzen in de wacht gesleept:

Team ZCE 1 Dames met Victoria, Manoek, Elise en Iris werd 2de op de 4x50m school
Team ZCE 1 Heren met Koen, Guus, Tom en Job werd 3de op de 4x50m school

Na het 14de programma en de estafettes werden de medailles uitgereikt wat rommelig verliep door het ontbreken van microfoons.
Ook werd de organisatie er door zwemmers op gewezen dat niet alle medailles uitgereikt waren waar ze zo hard voor gevochten hadden.

Totaal werden er 50 nieuwe PR's gezwommen met een overall gemiddelde prestatie van 109,8%. De grootste verbetering werd geleverd door Guillaume Bams op de 50 vlinder.

Met dank aan de coaches Marion, Justine en Denise voor de begeleiding.

Voor een compleet overzicht zie ook de uitslagen op de website.


De Limburgse B Kampioenschappen Synchroon zwemmen


Aankomende zondag 8 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op de planning voor de jongste synchroonzwemsters van Z.C. Eijsden!

Namelijk De Limburgse B kampioenschappen.. Deze zullen plaatsvinden in het Geusseltbad in Maastricht!

De meiden hebben keihard getraind voor dit moment. Voor een aantal meiden is dit de allereerste keer dat ze deelnemen aan een Limburgs kampioenschap. Extra spannend dus!

We wensen de meiden HEEL VEEL SUCCES maar vooral ook heel veel plezier!


NJK Kortebaan 2015 Amsterdan


Het waren 3 mooie dagen

Nederlandse Jeugd- en Juniorenkampioenschappen(NJJK) 29,30,31 januari en 01 februari 2015 in Sloterparkbad A�dam.

De 4 gekwalificeerde Eijsdenzwemmers, Toine, Manon, Luuk en Gilles samen met begeleider/coach Winand en chauffeur Jan vertrokken op donderdagavond 29-01 i.p.v. vrijdagmorgen naar A�dam. De weersvoorspellingen waren zodanig(sneeuw), dat besloten werd om een dagje eerder te vertrekken zo dat we niet het risico liepen te laat komen als we op vrijdagmorgen om 05.30 uur zouden vertrekken. Ook nu hebben we 1 uur langer gereden, vanwege file van zo�n 10 km door sneeuwbui onderweg. De stemming bij zwemmers was ok, maar hun lichamelijke toestand liet te wensen over. Toine, Luuk en Gilles alle drie fiks verkouden en hierdoor moesten hoesten en proesten en Manon juist hersteld van een griep. Rond 22.00 uur waren zwemmers en coach op hun kamers in hotel in Lijnden en vanaf nu lag de focus op komende 3 dagen zo snel mogelijk zwemmen.

De volgende ochtend was het vroeg op, omdat voor de ochtendsessies het inzwemmen al om 08.00 uur begon. Daarbij was het bijna vechten voor zwemmers en coach om een plekje rond het bad, maar ook voor toeschouwers voor een plekje op de tribune. Alle sessies op vrijdag, zaterdag en zondag waren uitverkocht. Dacht je als toeschouwer, ik kom om 09.00 u binnen, want dan begint de wedstrijd, was geen zitplaats meer te krijgen. Het aller belangrijkst was toch dat de zwemmers zo�n snel mogelijke tijden zouden zwemmen. Gezien de lichamelijke toestand van al onze zwemmers hebben ze dat prima gedaan. Prestaties waren goed, maar prestaties waren niet top.

Mooiste prestatie dit weekend was de derde plek van Toine op de 100 rug in een tijd van 58.48. Jammer voor Toine was de net geen medaille op de 200 vrij, waar hij wel een pr zwom in 1:56.61. Pr�s waren er ook nog op de 50 vrij(24.33)en de 100 vrij(53.11).
Manon behaalde mooi finaleplekken op 50 en 100 rug. Dit leverde respectievelijk een 7de en pr op in 30.70 en 6de plek op in 1:05.80.
Luuk heeft goed gezwommen en op al zijn starts een pr. De concurrentie is zijn leeftijdscategorie was echter moordend. Grootste verbeteringen waren er op 200 rug(2:26.56) en 200 vrij(2:15.61)en ook op, de 100 vrij komt de minuut in zicht(1:01.89). Dat je met die tijd pas 43ste wordt zegt veel over het hoge nivo dat behaald wordt in deze leeftijdscategorie.
Gilles zwom ook op al zijn 6 starts een pr. Met grootste verbeteringen op 200 rug(2:32.73) en 200 wissel(2:38.74). De 100 vl(1:11.03) was goed voor een 4de plek en meer zat er door de verkoudheid van Gilles ook niet in.
Het was een mooi evenement om mee te maken, maar belangrijk is dat je 100 % fit bent om top te presteren.
Het allerlaatste nummer op zondagavond 01-02 finale 50 rug om 19.30 uur moest Manon nog zwemmen en niet veel later zaten we in de auto terug naar huis. Even voor 22.00 uur was iedereen weer veilig thuis en een mooie leerzame ervaring rijker.

Winand, dank je wel voor de prettige en goede begeleiding en coaching.


Prijsuitreiking Minioren Clubmeet Zuid 2014


Tijdens de prijsuitreiking van het LWK in Venray is bekend gemaakt dat de minioren: Michiel, Koen, Yannes, Janne, Juul, Francesca, Victoria, Iris, Eva, Tom, Manoek, Guus, Job, Sterre) van ZC Eijsden 3de zijn geworden bij de minioren clubmeet zuid. Deze fantastische prestatie was natuurlijk niet mogelijk zonder onze coaches: Marion, Neeltje, Justine, Denise & Ina. De uitslagen zijn te vinden op op onze uitslagen pagina en nog een paar leuke fotos staan in het fotoalbum met dank aan Kees.Zondag 18-01-2015 Competitie deel 3 in Erica Terpstra bad in Nijmegen


Het was een verre uitwedstrijd en ook nog laat in de middag. Toch het mooie 8 banenbad, genoemd naar oud-topzwemster en VVD-politica Erica Terpstra waar deze derde competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen maakte veel goed. Een kleine tegenvaller in zo�n mooi nieuwe bad waren toch wel de ouderwetse startblokken, die niet zoveel afzetsteun hebben. Bij de zwemsport waar details zoals, start, onderwaterfase en keerpunt een steeds belangrijkere rol gaan spelen is goede startblok een belangrijk detail voor het zwemmen van snelle tijden. Voor de rest was het een prima georganiseerde wedstrijd, die vlotjes verliep. Dit kwam niet in het minst door het snelle zwemmen van de meeste van onze zwemmers en zwemsters. De voor een aantal ietwat teleurstellend verlopen Limburgse Winterkampioenschappen een week eerder werden te niet gedaan met een mooie overwinning op openingsnummer estafette 4x 200 vrij voor dames. Degelijke tijden op de zware nummers, zoals 400 wissel en 200 schoolslag. De afwezigheid van de zieke Manon was wel een fikse aderlating deze middag en heeft zc Eijsden de nodige punten gekost voor het klassement. Daartegenover stond de deelname van Laurent, die natuurlijk een deel van die verliespunten compenseerde. Er waren 188 starts en hierbij werden 53 pr�s gezwommen. Meest opvallende prestatie was die van Yana die maar liefst 30 sec. van haar persoonlijke beste tijd afzwom op 200 schoolslag. Goed trainen en die pr�s komen er wel. Ook de loodzware 400m wisselslag werd knap gezwommen door Loes en zus en broer Ren�e en Luuk. De volgende zwemmers zwommen gisteren zelfs 2 pr�s: Alex, Sven C., Coco, Gilles, Ruben, Manoek, Job, Mees en Iris. Dat is mooi en biedt perspectief voor de volgende en laatste competitiewedstrijd op 8 maart bij HGN in Sittard. Op de terugweg van Nijmegen naar Eijsden werd er door een aantal zwemmers en ouders nog een snel een hapje gegeten bij McDonalds in Venray en rond 21.00 uur waren de laatste zwemmers weer terug thuis in Eijsden.

Limburgse Winter Kampioenschappen


LWK zwemmen in zwembad de Sprank in Venray op 10 en 11 januari 2015 Na de Swimmeet de laatste dagen van 2014, was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar het Limburgse WinterKampioenschap in zwembad de Sprank te Venray. Voor zo�n groot zwemevenement met meer dan 220 zwemmers, was de accommodatie de Sprank verre van sprankelend. Het is dan ook geen reclame of promotie van de zwemsport als ouders, opa�s en oma�s en andere belangstellende toeschouwers de wedstrijd niet kunnen aanschouwen, omdat er niet genoeg plaats is op de tribunes. Als je op de provisorisch bijgebouwde zitplaatsen in het zwembad beneden zat, kon je je plek niet verlaten om een plasje te plegen of kop koffie te drinken, want dan was de kans groot dat bij terugkomst je plek was ingenomen door andere toeschouwer. Zat je eindelijk, op heel krappe plek, was het ongewild zweten en werd je zicht vaak belemmerd door officials die voor je neus stonden of zwemmers die op en neer liepen. Misschien goed met alle clubs te kijken wat de verwachtingen zijn bij zo�n kampioenschap en of je niet moet gaan voor een kampioenschapswaardig zwembad met niet alleen goede faciliteiten voor zwemmers, maar het ook iets aantrekkelijker maken voor toeschouwers, met bijv. electronische tijdwaarneming via ledbord en genoeg plek, zodat wedstrijd ook prettig te volgen is. Ook een laatste prijsuitreiking, waarbij nog maar een paar mensen in zwembad aanwezig zijn is niet leuk voor prijswinnaars. Geusseltbad in Maastricht, maar ook Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven zijn uitermate geschikt voor zo�n kampioenschap. Je zou i.p.v. van een Limburgs- ook een KringZuidkampioenschap kunnen organiseren, samen met Brabant en Zeeland. Verandering van spijs doet eten. Het belangrijkste van deze dagen, zo snel mogelijk zwemmen, werd met name door onze minioren heel goed gedaan. Onder leiding van Neeltje en Marion werden er vele pr�s gezwommen met mooie gouden medaille voor Koen de Groot op de 100m schoolslag met uiteraard een pr. De broederstrijd tussen Guus en Job werd in het voordeel beslecht van Job met een mooie bronzen plak op de 100 m schoolslag waarbij net zoals Koen 4 seconden van zijn tot nu toe snelste tijd af zwom. Bijna alle minioren zwommen wel een pr. De supporters van al deze zwemmers, zelfs opa en oma, hebben hun zwemmers prima aangemoedigd. Opvallend bij ook de niet miniorenzwemmers was dat de meeste pr�s gezwommen zijn op de schoolslag. Dit gold voor Jules, Stefan, Toine, Manon, Alex, Luuk, Max, Sara en Gilles. Er werd op de overige nummers m.n. door onze dames niet top gezwommen, maar dat was ook niet gepland. Heren deden het beter en met name Jules zwom een pr op al zijn gezwommen nummers. Chapeau! Jammer waren de diskwalificaties van zekere medailles van Toine en Gilles. �Golddiggers� op individuele nummers waren Manon(3x), Gilles(3x), Toine(2x) en Mart(1x). Eremetaal was er verder nog voor Luuk(1x 2de en 2x 3de), Ruben(2x 2de), Ina(2x 3de), Jules(2x 3de), Audrey(1x 3de) en Mart(1x 2de). De estafettes waren ook nu weer spectaculair met 2 mooie overwinningen voor de dames Audrey,Clara,Irma,Ina op zowel 4x 100vrij als 4x100wissel. Zilver op 4x 100vrij voor de heren Stefan,Ruben,Jules,Toine. Ook zilver op 4x 100wissel voor de jongens Max, Gilles,Luuk,Alex. Als laatste de mooie bronzen medailles op de 4x100vrij voor de dames Sabine W., Sabine V.,Loes, Manon. Het waren dit weekend 153 starts met 39 pr�s. Op naar de volgende wedstrijden deze maand met 18-01 competitie deel 3 in Nijmegen, 25-01 Miniorenwedstrijd in Kerkrade en laatste weekend van januari 3 dagen NJJK voor Manon, Toine, Luuk en Gilles.Speedo International Friendship Swimmeet Geusseltbad Maastricht


Het piekmoment na de eerste trainingscyclus van najaar 2014 was de jaarlijks terugkerende Swimmeet in Maastricht. Deze 3-daagse wedstrijd in het mooie,snelle 8-banen Geusseltbad met electronische tijdwaarneming en in totaal meer dan 630 zwemmers was weer een gezellige happening. Een heus uitzwembad waar kon worden in- en uitgezwommen is een luxe. Soms wat weinig plek om te zitten langs het bad, maar met een beetje passen en meten vond iedere zwemmer die vroeg of iets later binnen kwam toch zijn stek. In de ochtend en vroege middag werden de series gezwommen en 's avonds voor de beste 16 zwemmers de A- en B-finales en estafettes. Het is een aantrekkelijke wedstrijd met zwemafstanden niet langer dan 100m, maar favoriet voor de meesten zijn toch de aantrekkelijke sprintnummers. Alles geven in 50 m, waarbij start, keerpunt en onderwaterfase een heel belangrijke rol spelen. De afgelopen weken is hier op de trainingen dan ook de nodige aandacht aan besteed. Zc Eijsden was vertegenwoordigd door zo'n 30 zwemmers en de twee vertrouwde coaches/ploegleiders Jean en Winand Willigers. Velen pr's sneuvelden deze dagen en ook werden er de nodige limieten gezwommen voor Limburgse Winterkampioenschappen en NJJK die komende maand januari gehouden worden. Er waren zwemmers die alle 9 individuele nummers gestart zijn, maar er zijn ook bewuste keuzes gemaakt om sommige nummers niet te zwemmen. Er zijn 183 persoonlijke records gezwommen met grote uitschieters Yana, Max en Guy die vele seconden van hun tot nu toe persoonlijke besttijd af zwommen. Ook werden de nodige medailles gewonnen, zowel individueel als in estafettevorm Bijzonder waren de prestaties van Toine en Manon die hiervoor gekroond werden tot beste zwemmers van hun categorie met een mooie prijzenmand. Jammer genoeg is Audrey ziek geworden en heeft ze laatste dag niet meer kunnen zwemmen. Ook het Limburgs record van de mannen estafette ploeg op de 4x50 vrije slag mag niet onvermeld blijven. De overwinning op de afsluitende 10x25m vrije slag was oppermachtig. Ook de 10de plek van de andere estafetteploeg op 10x25 was dik in orde. In het ploegenklassement werd zc Eijsden knap tweede achter HGN. Als je al deze mooie prestaties van onze zwemmers wilt bekijken klik dan hier voor de uitslagen

De komende week wordt er getraind voor het Limburgs Winterkampioenschap in Venray op 10 en 11 januari en competitiewedstrijd in Nijmegen de weken daarna zullen de NJJK-gangers Toine, Manon, Luuk en Gilles klaar gestoomd worden voor hun deelname aan het Nederlands kampioenschap te Amsterdam. Tot slot chapeau voor Jean en Winand voor het begeleiden van de zwemmers tijdens deze 3 dolle vermoeiende dagen en dank je wel aan Marion vanwege 3 dagen op vrijwillige basis jureren/tijdwaarnemen op deze Swimmeet.

training 6 december


In verband met de verjaardag van onze Goed Heilig man is er op zaterdag GEEN training voor de C E en F groep.


Tweede competitie Horst


In het gezellige en warme, maar eigenlijk hoofdklasseonwaardig,zwembad de Berkel in Horst werd gisteren de tweede competitiewedstrijd gezwommen tussen, thuisploeg HZPC, Aqua-Novio, HGN en Eijsden. Als kleinste club van de 4 hebben de ZCEijsdenzwemmers zich goed staande kunnen houden. Het meezwemmen van onze topper Laurent Bams zorgde in ieder geval voor gegarandeerd snelle tijden. Het eerste individuele nummer van deze wedstrijd was meteen het zwaarst. De 400m wisselslag waar Audrey en Ina hun beste beentje voorzetten. De jongste zwemmers van geboortejaar 2003-2004 weerden zich kranig met mooie pr's van Manoek en Victoria op 100 rug en 50 school en van Tom, Guus Koen en Job op 50 school. De 200 rug en 100 vl van Manon en Loes waren veelbelovende pr's. Daarnaast waren er prachtige pr's van Luuk en Max op 200 rug en 100vl en ook een mooi pr van Toine op 200 rug. De 4 meiden Yana, Sara, Iris, Coco en ook Alex zwommen de nodige seconden van hun persoonlijke besttijd af op de 200 wissel. Goed gedaan. Ook beide Sabine's en Ruben zwommen keurige pr's op de 400 vrij. De laatste estafettes werden afgesloten met mooie overwinningen van de dames op 4x100 vrij en de heren op de 4x100 wisselslag met een adembenemende laatste 25m van Sven waarmee hij de overwinning veilig stelde. Tevreden met de resultaten werd deze organisatorisch vlot verlopen wedstrijd voor 17.00 uur be�ndigd. Genoeg te trainen naar de piek van het eerste halfjaar; de Swimmeet in het Geusseltbad op 28, 29 en 30 december. Zwemmers en trainers veel succes met die voorbereiding.afhalen clubkleding


Heb je clubkleding besteld; Dan kan deze komende zaterdag worden opgehaald in het zwembad de Treffer in Eijsden tussen 9.30 en 11.00. Als je zelf niet aanwezig kunt zijn om de kleding op te halen, a.u.b. voor vervanging zorgen.

Memorial St. Antheunis Gent; het relaas van de toeschouwer!


Zaterdag 25-10-2014: Na zaterdagochtend om � 06.30 uur vertrokken te zijn uit Eijsden arriveerden de zwemmers en hun drie coaches Jean, Mart en Winand op tijd in Gent, zo dat ze om 09.00 uur aan het inzwemmen konden beginnen. Het was een grote groep met de 13 meiden Audrey, Julie, Sara, Coco, Loes, Sabine V., Sabine W., Ina, Dahnee, Iris, Minke, Renee en Manon en de 8 jonge mannen Max, Alex, Jules, Gilles, Luuk, Ruben, Stefan en Toine die na het inzwemmen moest starten met de 50m sprintnummers. Achtereenvolgens schoolslag, vrije slag, vlinderslag en rugslag, waarvan de snelste 10 per jaargang zich kwalificeerden voor de finales op zondagmiddag. Van de dames haalde Julie als eerste een finaleplek op 50 school, daarna volgde nog Ina, Audrey en Irma op 50 vrij. Audrey,Loes, Manon en Sabine op 50 rug, Ina, Irma en Sabine op 50 vlinder. Ook de mannen lieten zich niet onbetuigd en achtereenvolgens plaatsten Gilles en Toine zich voor de finales op 50 vrij, Luuk, Toine en Gilles op de 50 rug en Luuk en Toine op 50 vlinder.
Na een pauze waarin vooral gegeten en gerust werd in de sporthal, was het zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur eerst tijd voor de 400m vrij waarin Stefan een mooi pr zwom van 4:39.55. Vervolgens de 100m nummers waarin ook goed gezwommen werd. Opvallend waren hier de dikke pr's van Max op 100 vrij, Iris op 100 vlinder en Jules die voor het eerst de barri�re van een minuut doorbrak op 100 vrij in een tijd van 59.10. Rond 17.45 uur was einde wedstrijd eerste dag en was men klaar om vervoerd te worden naar de unieke slaapgelegenheid in hartje Gent. Na de kamerindeling hebben zwemmers en hun coaches genoten van een maaltijd bij MacDonalds en hadden zwemmers de gelegenheid om een uurtje de stad in te gaan. De ouders die een bezoek brachten aan de prachtige binnenstad van Gent (met alle geneugten van dien) waren ondertussen aangeschoven voor een maaltijd in een restaurant in de binnenstad.
Zondag 26-10-2014: Na een nachtje rust en ontbijt in jeugdherberg werden de zwemmers al weer om 07.30 uur opgehaald voor tweede wedstrijddag. Na het inzwemmen vanaf 08.00 uur werd er om 09.00 uur gestart met achtereenvolgens 200m schoolslag, 200m vrije slag, 200m vlinderslag en 200m rugslag. Hier waren er nog ereplaatsen voor Toine (1e op 200 vrij), Audrey (2de op 200 vrij) en Gilles 3de op 200 rug. Ook waren er dikke pr's op de 200 vrij voor Loes, Iris, Sara, Irma , Manon en Sabine V. Er was helaas ook een grote pechvogel te noteren; Ina werd gediskwalificeerd op de 200m vrije slag.Door deze dis mocht ze de finale van de 200m wisselslag namelijk niet zwemmen; flink balen natuurlijk! Ook de mannen lieten zich niet onbetuigd op 200 vrij en waren er mooie pr's voor Ruben, Stefan, Alex en Luuk. Na een lange rust/eet pauze werden vanaf 15.30 uur de finales gezwommen. Dit was een heus spektakel met achtereenvolgens:
-50 vrij (goud voor Audrey, brons voor Ina en een 5de plek voor Irma);
-50 vrij (goud op voor Gilles en brons voor Toine);
-200 wissel (5de plek voor Gilles);
-50 school (5de plek voor Julie);
-50 rug (2de plek voor Audrey, 5de plek voor Manon en 8ste plek voor Sabine W - alle drie met een snellere tijd dan in de ochtendserie. Ook een 10de plek op 50 rug voor Loes met een pr;
-50 rug (goud voor Toine goud, Gilles zilver en Luuk een mooie 6de plek allemaal met een pr.
Met 3 van onze dames in de finale 200 wisselslag waren we met een 5de plek voor Audrey, 7de plek voor Manon en een 9de plek voor Irma goed vertegenwoordigd. Als voorlaatste nummer de 50 vlinderslag finales met opnieuw 3 dames van ZC Eijsden in finale. In een hele spannende wedstrijd vochten Irma en Ina voor het goud. Irma wist uiteindelijk net iets eerder aan te tikken, zilver voor Ina en 8ste plek voor Sabine V. allen met een mooi pr. De 50m vlinder voor de mannen was het laatste nummer met opnieuw succes voor Toine met een 3de plek en een mooie 9de plek voor Luuk. Na de prijsuitreiking was het snel opruimen en met tevreden gevoel terug naar huis. Als aandachtig toeschouwer heb ik genoten van de zwemprestaties van de zcEijsden zwemmers. Dank je wel aan de 3 coaches en de chauffeurs en op naar de volgende wedstrijd.

Memorial St. Antheunis Gent


Het was alweer een prachtige editie van de Memorial Antheunis in Gent. In het prachtige zwembad van Gent werd de strijd aangegaan met de felle concurrentie voor echte euro's; en die werden verdiend! Toine Willigers, Gilles Cuijpers, Audrey Bams, Irma vd Brandt en Ina Willigers mochten een enveloppe met een paar leuke zakcenten mee naar huis nemen. Ina had nogthans dikke pech. Door een diskwalificatie liep ze een hele grote kans op de hoofdprijs mis; erg jammer natuurlijk. De wedstrijd leverde naast geld ook een aantal NJK-limieten op voor Gilles, Luuk en Toine. Een geweldige mijlpaal voor Jules Sinsel die met een tijd van 59.10 sec. de magische grens van de minuut doorbrak op de 100m vrije slag. Finaleplaatsen waren er verder nog voor Manon Herben, Sabine Vertommen, Loes Willigers en Sabine Wetzels. Gilles Cuijpers zette het dikste PR op zijn naam; op de 50m vrije slag gingen er maar liefst 4 1/2 seconde af naar een hele snelle 29.47 sec. Naast een sportief hoogtepunt is de wedstrijd in Gent ook gewoon een hele leuk weekend. Er werd geslapen in een leuke hostel middenin het historisch centrum van Gent. De ouders maakten van de gelegenheid gebruik om de wedstrijd te combineren met een leuk weekendje in deze stad.1e competitie Maastricht


De tweede wedstrijd in het Geusseltbad was de landelijke A competitie. Een sterk optreden van de gehele zwemploeg in de breedte levert een 9e plaats op in de tussenstand. Hoewel de ZCEijsden zwemmers over het algemeen niet de sterkste schoolslagzwemmers zijn waren er opvallend veel PR's op deze zwemslag te noteren. De opvallendste verbetering kwam echter van Frederique Theunissen. Haar vlinderslagrecord ging van 2.05.70 naar 1.44.42.

De feiten en cijfers kun je hier bekijken.

1e miniorencompetitie Maastricht


De eerste wedstrijd van het seizoen. Altijd spannend natuurlijk! Het leverde in ieder geval weer een aantal medailles op; Goud voor Nicolas Theunissen, zilver en brons voor Fransceska Theunissen en brons voor Koen de Groot en Job van Wanroij. Het regende persoonlijke records; 35 in totaal! De grootste verbetering kwam op naam van Jochem Zandbergen. Hij verpulverde zijn PR met maar lieft 22 seconde!De wedstrijden beginnen


Op zondag 5 oktober wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen; de miniorencompetitie. Het programma tref je hier aan.

Nieuwe clubkleding
Heel succesvolle Grote Clubactie


Gisteren hebben zowel de synchroon- als de wedstrijdzwemmers massaal meegeholpen aan de grote clubactie. Dat resulteerde in de hoogste opbrengst ooit; maar liefst � 2.300 mag de penningmeester in de boeken schrijven. Het bowlen, de drankjes en lekkerhapjes maakten die paar uurtjes werk meer dan goed. Vele handen maken licht werk; dat zie je maar weer!Seizoensopening


Een mooi slot van het seizoen 2013/2014 gevolgd door een geweldig openingsfeest van het nieuwe seizoen. Mogelijk gemaakt door vele ondernemers die de prijzen ter beschikking stelden voor de loterij:
Drogisterij Broers, de kapsalon Waterval, Tuincentrum Gronsveld, Maastrichts Porselein, Creative Tops NL Bv, Paul Block Optiek, Mediq apotheek Eijsden, Brosie Dritty, Amicu Piu, Plus Eijsden, Cour florilene, Tuinkamer Bike service Eijsden, Cafe Cramignon, eetcafe aon t bat, Hotel Restaurant Hestia, Sanne Kickken Goudsmid, Kapsalon Guy Prikken, Angelati, Brasserie La Meuse, Blanch Dael Coffeelovers, Bakkerij Claessens, Cinees restaurant Lan's Garden, Eetcafe de Kwizzenj�r, Feesthoeve De Laathof, De Bosrand terrassencamping eetcaf� en terras, Bakkerij Feijs, Het Familiemuseum. Er waren ook nog een paar anonieme sponsoren. De foto's waren al te bewonderen op onze Facebook zwemclub Eijsden friends pagina.Clubzwemmen


Degene die binnen de zwemsport actief bezig wil zijn, maar daarbij niet het competitieverband wil opzoeken, kan binnen de Zwemclub Eijsden terecht bij het CLUBZWEMMEN.

Deze "derde tak"van ZCE bestaat momenteel uit een groep van ruim 30 enthousiaste zwemmers in de leeftijd van 15-60 jaar met verschillende achtergronden. Naast oud-zwemmers, ex- waterpolo'ers en triatleten zijn er ook zwemmers die de zwemsport gewoon voor het plezier uitoefenen. Buiten het plezier in het zwemmen is het uiteindelijke doel het verbeteren van conditie en/of zwemtechniek. Iedere training wordt er intensief gezwommen op schema 's welke zijn aangepast aan de verschillende zwemniveaus. Afhankelijk van dit individuele niveau worden iedere training afstanden van 1,5 tot 3 km afgelegd in verschillende zwemslagen. Men hoeft bij aanvang niet alle zwemslagen te beheersen, hier wordt geoefend en getraind.

Omdat het aantal Clubzwemmers het afgelopen jaar fors is gestegen, zijn de trainingstijden van het seizoen 2014-2015 aangepast. Er bestaat mogelijkheid te zwemmen op een van de volgende dagen:

Maandag van 21:30-22:30
Dinsdag van 6:00- 7:00
Woensdag van 20:00-21:00

De trainingen staan onder leiding van Nicole Warnier en Jan Theunissen.

Iedereen die van een uitdaging houdt en op een sportieve manier de zwemsport wil beoefenen, nodigen we uit om eens een keertje te komen meetrainen. Men is welkom op een van bovengenoemde trainingstijden. Denk eraan zwembrilletje meenemen!!!!! Zoals voor alle disciplines binnen ZCEijsden, geldt een gratis proefperiode van 4 weken alvorens definitief lid te worden van de Zwemclub. Daarna gelden de contributievoorwaarden zoals beschreven op deze site. De contributie voor dit jaar bedraagt: �13,- per maand voor een uur per week. Voor verdere informatie kan men terecht bij:

- Zwemclub Eijsden: www.zceijsden.nl
- nicole@zwemschoolaquarijntje.nl (trainster di)
- jantheunissen@home.nl (trainer ma en woe)
- janiekbais@g.mail.com (bestuur)

Laatse Training

Zaterdag 11 juli is de laatste training van de wedstrijdzwemmers.

Seizoenopening

Op 12 september 2015 vindt de seizoensopening plaats. Na de gezellige seizoenopening 2014 kan deze natuurlijk niet meer ontbreken op de kalender.
Vanaf 18.30 uur zijn jullie welkom voor een HEERLIJKE AANGEKLEDE BARBECUE, met een lekker drankje. Deze spijs en drank wordt jullie aangeboden voor het luttele bedrag van � 7,50. Kinderen die dan nog op de basisschool zitten betalen � 5,--. Alle consumpties en de barbecue zijn deze avond gratis.
Evenals verleden jaar houden we een Tombola met prijzen die de inleg ver te boven gaat. De diensten die per opbod kunnen worden gekocht gaan we dit jaar niet meer doen. We hopen daarentegen dat er veel tombola lootjes worden gekocht.

Datum: 12 september 2015
Tijdstip: 18.30 uur
Locatie: Kapelkesstraat 23, Eijsden
Betaling: Op zaterdagochtend na 08:00 uur op 27/6, 4/7 en 11/7 na de training.
Te betalen bij Kees de Groot ( vader van Koen)
Betaling: Synchroonzwemmers bij de leiding/trainers.
Betaling: Clubzwemmers bij Janiek / Bianca op de woensdagavond

Voor de inkoop van spijs en drank moeten we vooraf een goed beeld hebben van de opkomst. Daarom vragen we jullie te antwoorden op deze mail liefst v��r 28 juni 2015.

WE HOPEN OP EEN GROTE OPKOMST VAN ZOWEL DE CLUB-, SYNCHROON- EN WEDSTRIJDZWEMMERS!!!

Ook bij het organiseren van het feest kunnen we niet zonder vrijwilligers/hulp. We hopen dat we hulp krijgen uit alle disciplines van de zwemclub. Dus mocht je willen helpen, laat het dan even weten.

- Opzetten tent ( vrijdag 11 sept )
- Sateetjes rijgen ( zaterdag ochtend 12 sept)
- Afbreken tent en poetsen ( zondagochtend 13 sept)

KOM JE OOK? STUUR DAN EEN EMAIL NAAR TC@ZCEIJSDEN.NL EN GEEF DE NAMEN DOOR VAN DE DEELNEMERS EN OF JE EVENTUEEL BEREID BENT OM WAT HAND EN SPANDIENSTEN TE DOEN.

Laatste zaterdag training

Tijdens de laatste zaterdag training hebben onze toppers in het buiten bad getraind. Op het laatst leek het erop of Neeltje een nieuwe waterpolo afdeling wilde opstarten :)


Jaargang finale Minioren Dordrecht


Afgelopen zondag vertrokken we om 7:00 uur met Koen en Neeltje richting Dordrecht voor de minioren jaargangfinale. Koen had slecht geslapen maar was wel �klaar om te knallen�.
Bij het zwembad aangekomen werd echter vrij snel medegedeeld dat de filters van het zwembad kapot waren en dat als gevolg daarvan het water zwart was geworden. De wedstrijd werd voorlopig met een uur uitgesteld. Na ruim een uur waarin we het zwarte water met eigen ogen hebben kunnen zien werd de wedstrijd definitief afgelast.
Grote teleurstelling maar ook begrip voor het besluit bij alle deelnemers, coaches, familie en supporters. Want zwemmen in troebel water? Daar had niemand zin in.
Twee uur later en 190km verder besloot Koen samen met Job, Guus en zijn zus een duik te nemen in het heldere water van de Maas.


Koen de Groot naar Finale Dordrecht


Morgen neemt Koen de Groot als enige van ZCE deel aan de jaargangfinale te Dordrecht ( 50m bad)
Hij gaat deelnemen op de volgende afstanden

11:29u prog. 08 100m school
15:30u prog. 19 100m rug
16:39u prog. 27 100m vrij

Wij wensen Koen veel succes in Dordrecht.
Voor wie Koen wil volgen dan kan dit op de livetiming.
http://www.livetiming-jaargangfinale.nl/index.html

Hulp gezocht voor de Ironkids Triathlon


Op vrijdagavond 10 juli word er een kinder triathlon georganiseerd vanuit het zwembad de treffer van Eijsden. Meer info staat op www.triathloneijsdenmargraten.nl Hiervoor zoekt de organisatie nog vrijwilligers die een handje willen helpen. Denk daarbij aan:
het tellen van het aantal gezwommen baantjes, de inschrijving, op het fietsparcours, in de wisselzone, bij de finish etc.
Het duurt globaal van 18u tot maximaal 22u. De organisatie is bereid om 25 euro p.p. te betalen voor de clubkas. Lijkt me een goed initiatief om bijvoorbeeld de kosten voor een zwemkamp te verlagen?
Er is een minimum leeftijd aan verbonden van 18+ stuur een mail naar webmaster@zceijsden.nl als je intresse hebt.

12 t/m 14 juni 2015, 3 dagen NJJK in Eindhoven


Het NJJK lange baan zwemmen in Eindhoven was een mooie belevenis voor zowel zwemmers als publiek. Met in totaal 1051 zwemmers, 3658 individuele starts en 111 estafettestarts was het een grote wedstrijd.
ZCEijsden was vertegenwoordigd door 7 zwemmers, 5 jongens(Toine, Luuk, Alex, Max en Gilles) en 2 meisjes(Manon en Yana). De wedstrijd was goed georganiseerd en alle 6 de sessies, steeds ochtend- en namiddagsessie,
waar ZCEijsden zwemmers aan deelnamen verliepen vlotjes. Voor het publiek was het goed toeven met genoeg zitruimte, goed zicht op het bad en een klimaat dat te verdragen was. Voor een entreeprijs per sessie van � 7,25 per sessie mag je dat ook wel verwachten.

De debutanten op een NK, Yana en Max, zwommen meteen de eerste dag een mooi pr op de 50 vrij. Voor Yana was dit toch niet alles, want ook op de 100 en 200 vrij zwom zij prachtige pr�s met resp. 1:04.81 en 2:25.46.
Manon zwom mooie finales op zowel de 50 als 100 rug waar ze resp. 5de en 4de eindigde. Beide afstanden met een pr's van resp 31.50 en 1:07.76.

Verdere top tien klasseringen waren er voor Toine op 100 vrij(5de), 100rug(5de) en 100 vl(9de), voor Gilles op 100vl(8ste)en 100 rug(9de) en voor Luuk op 100 rug(10de). Ondanks de limieten waren er in de leeftijdsklassen junioren2 van Alex, Luuk en Max alleen al op de 100vrij, 120 zwemmers aan de start verdeeld over 12 series van steeds 10 banen. De prestaties van de mannen waren ruim voldoende, de resultaten van de meiden waren meer dan goed.
De middagpauze werd op vrijdag en zaterdag doorgebracht in de flat die Laurent Bams in Eindhoven deelt met 2 andere zwemmers, daarvoor dank. De coaching van de zwemmers werd prima verzorgd door Winand op vrijdag en zaterdag en Jean op de zondag.
Genoeg redenen om vanaf nu nog paar weken lekker te trainen en voor de liefhebbers het seizoen af te sluiten met Ironkidstriathlon in en rondom zwembad de Treffer Eijsden, speciaal voor de kinderen uit Eijsden-Margraten, op vrijdagavond 10 juli en de YANNS-zwemwedstrijd in Valkenburg a/d Geul op zondag 12 juli. Vervolgens na de zomervakantie in het nieuwe seizoen weer goed te trainen en te genieten van de mooie wedstrijdzwemsport.

Mededeling van de trainster C en E-groep

Beste Zwemmers,

Mededeling van de trainster C en E-groep.
Aanstaande zaterdag 13-06-2015 is er GEEN training.

Groetjes Neeltje.

Limburgse Zomer Kampioenschappen deel 2 Kerkrade

Agelopen weekend was de laatste van 2 weekenden van het LZK.
De zwemmers van ZCEijsden hebben weer een top prestatie geleverd en hebben zich gehandhaafd op de 2de plaats in het medaile overzicht.
Manon Herben is als hoogste geeindigd in het individuele overzicht op de 4de plaats met wel 4x goud en 1x zilver.
Manon, Yana, Alex, Gilles, Luuk, Max en Toine hebben voor meerdere afstanden de limieten gehaald voor het NJJK in Eindhoven.
Kijk hier voor alle uitslagen.
Veel succes allemaal op het NJJK in Eindhoven 11 t/m 14 Juni.


Limburgse Zomer Kampioenschappen deel 1 Kerkrade

Agelopen weekend was de eerste van 2 weekenden van het LZK.
De zwemmers van ZCEijsden hebben weer een top prestatie geleverd ze staan naar het 1st weekend op de 2 plaats in het medaile overzicht. Toine staat zelf in het individuele overzicht op de 2de plaats met wel 4x goud en 3x zilver.
Voor enkele zwemmers was dit weekend voor het eerst dat ze in het 50m bad van Kerkrade aan de LZk mochten meedoen. Voor Job was het wel heel bijzonder want hij was voor het eerst op de LZK en had al gelijk brons te pakken op de 200m vrij. Voor de anderen word het al routine met toch een beetje spanning, want ook al is het niet de eerste keer ze willen allemaal op het ereschavot staan. Ook is deze LZK de laatste kans om nog een limiet te zwemmen voor het NJK in Eindhoven. Door de nieuwe regio indeling van de KNZB kon dit wel eens de laatste keer zijn dat er een LZK in Kerkrade gehouden word. Kijk hier voor alle uitslagen.
Veel succes allemaal op deel 2 van het LZK op 30 & 31 mei in Kerkrade.


Driekamp deel 3 Maastricht

De laatste 3 kamp wedstrijden zijn gezwommen in het Geusseltbad in Maastricht. Onze minoren hebben daar weer veel afstanden gezwommen sommige zelfs voor het eerst. Zo won Meike Haster op haar eerste wedstrijd gelijk een gouden medaille op de 25m vrij en Sem Drummen won ook zijn eerste gouden medaille op de 25m vlinder. Bij de estafettes moest ZCE1 (Job, Guus, Koen &Tom) net Kimbria voor laten gaan. De grootste verbetering werd gehaald door Cas op de 25m Vlinder 22.36 (172%)
Totaal werden er 17 medailles op 28 programma�s gehaald.

Hierbij nog een overzicht van de medaillewinnaars:
Goud voor Meike, Sem, Juul, Victoria, Job, Stefan
Zilver voor Gilles, Koen, Yana, Cas, ZCE1
Brons voor Janne, Yana, Ferre, Tom, Job, Jochem

De volledige foto reportage (met dank aan de fotograaf van kimbria jacqueline nelissen-klever) staat in het fotoalbum.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Voor een aantal activiteiten / feesten hebben we jullie dringende hulp nodig.
Op zaterdag 19 september gaan we net zoals afgelopen jaren aan de grote club actie meedoen. We zoeken hulp bij de organisatie van deze voor de Zwemclub belangrijke actie. Graag een reactie via facebook of via email (webmaster@zceijsden.nl)

Ook voor de seizoens opening op zaterdag 12 september zoeken we nog vrijwilligers. De feestcommissie gaat binnenkort weer vergaderen over de activiteiten dus graag ook hierop een reactie via facebook of via email (webmaster@zceijsden.nl)

Synchroonzwemmen op Gezien.nl

Wil je ook graag op synchroonzwemmen en wil je weten weten wat er allemaal gebeurd, kijk dan even op gezien.nl. Er staat een leuk verhaal op over ons synchroonzwemmen. Veel leesplezier en tot gauw bij ZCEijsden.

Synchroonzwemmen op Gezien.nlTraining schoolslag Bram Dekker


Een paar kinderen van onze zwemclub waren geselecteerd om deel te nemen aan een zwemclinic met Bram Dekker. Bram Dekker is Nederlands kampioen op de 100 meter schoolslag.

Job, Koen, Manoek, Neeltje en Victoria verzamelden bij Koen thuis om samen naar het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven te gaan. Iedereen had er zin in.
Toen we daar aan kwamen was het heel druk, want er was ook een wedstrijd bezig .Wij moesten zwemmen in het trainingsbad, het water was erg koud, Maar we moesten nog 10 minuten wachten voordat we het trainingsbad in konden. Er waren een paar trainers van Hgn en natuurlijk Bram Dekker die ons training gaven.

We werden in drie verschillende groepen verdeeld. Bij de eerste groep leerde je de duik en de onderwaterfase en daar stond Bram Dekker bij. Bij de tweede groep leerde je de schoolslag benen [leren om sneller te gaan]. En als laatste groep de keerpunten.
Bram deed 2 keer de start voor, 1 keer mochten we in het water kijken naar zijn onderwaterfase en de andere keer boven het water kijken naar zijn duik en start.
En daarna deden we estafette, Bram Dekker deed ook mee. Jammer genoeg zat niemand van ons team bij Bram. En toen we klaar waren zette Bram een handtekening op ons ZCE t-shirt. We gingen omkleden en nog even wat drinken en eten in het cafe [echt een aanrader hahahaha]. Toen we naar huis reden was het heel gezellig, he Koen en Job�� Het was een leuke en leerzame dag .

Gr Manoek en Victoria.


20/21/22-03-2016 Grand Prix International
de la ville de Seraing zwemwedstrijd lange baan


In het gezellige maar ietwat gedateerde zwemstadion boven op een heuvel grenzend aan de vergane glorie van industriestad Seraing werd door in totaal 30 Eijsdenzwemmers o.l.v. Jean en Winand deelgenomen aan deze goed georganiseerde en mooie lange baan wedstrijd. Concurrentie was er niet alleen van zwemmers uit Belgi�, Duitsland en heel Nederland, maar o.a. ook vanuit Tsjechi�, Finland en Luxemburg. In totaal 555 zwemmers waarvan 315 vrouwen en 240 mannen met in totaal 2490 starts.

Vrijdagavond waren de series van de 50 meter sprintnummers en hier zwommen de dames Clara, Ina, Irma en Manon en de heren Luuk, Toine en Mart zich naar verschillende finaleplaatsen die op zaterdag en zondagmiddag werden gezwommen. Zaterdagmorgen was het al vanaf 07.00 uur �s morgens inzwemmen. Helaas moest Toine de zaterdag en zondag vanwege ziekte verstek laten gaan. Erg vervelend en jammer voor hem, want waarschijnlijk heeft hij hierdoor een aantal podiumplaatsen langs zijn neus voorbij zien gaan.

De overige zwemmers van zc Eijsden hebben hun beste beentje voor gezet en dat betekende heel wat podiumplaatsen.
Er werd hard gezwommen in dit 50meter bad met prachtige resultaten. Meest succesvol was Ina die maar liefst 5 finales zwom en dit resulteerde in 3 bronzen medailles en 1x zilver.
Daarna volgde Luuk en Manon. Luuk zwom 4 finales met een 2de en 3de plaats en Manon zwom 3 finales met ook een 2de en 3de plek. Dit deden ze allebei op 50 en 100 rugslag. Irma zwom 3 finales met een mooie 2de plek op 50vl.
Mart zwom 3 prachtige finales op 50,100 en 200 vrij, waarbij de 100 vrij het meest succesvol was met een 3de plek.
Ook Audrey en Clara zwommen ieder 4 finales, maar helaas geen medailles. Julie behaald mooie finaleplek op 200 school en Gilles deed dat op 100 vlinder. Mooi waren ook de NJJK-limieten van Alex, Max en Yana.
Meest spectaculaire van dit weekend was toch wel de finale van 100 vrij dames met daarin maar 6 starters waarvan 4 Eijsdenzwemsters en hetgeen er na plaats vond. De ereplaats was hier voor Ina. Het goede zwemmen van de Eijsdenzwemmers was niet alleen onze trainers opgevallen, maar ook de organisatie, want �toevallig� moesten Ina en Clara direct na hun finale 100 vrij een heuse dopingcontrole ondergaan. In bijzijn van arts van Belgisch dopinginstituut en moeder Steffie moest er plasje worden afgegeven. We zijn natuurlijk benieuwd naar de uitslag van die controle!!
Op naar volgende wedstrijd voor aantal A-zwemmers, namelijk de Swimcup/ONK op 3,4 en 5 april.
Opbrengst Collecte Jantje Beton


Hierbij wil het bestuur van zwemclub Eijsden iedereen bedanken voor de inzet voor de Jantje Beton Collecte!

Er is dankzij jullie hulp � 1296,49 ingezameld waarvan wij de helft (� 648,25) gaan besteden aan een zwemkamp. Met de andere helft kan Jantje Beton buitenspeelprojecten steunen die de speelkansen van kinderen in Nederland vergroten.

Zwemmers en ouders: ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Hierbij een korte impressie�

We hebben met 14 bussen gecollecteerd. Ieder team heeft een eigen strategie gebruikt om een zo zwaar mogelijke of een zo hoog mogelijke opbrengst binnen te slepen. Soms werden opa�s en oma�s gevraagd om al hun kleingeld te doneren, werd briefgeld omgewisseld in �zwaar- geld� of ging men op drukke publieke plaatsen staan. Het een pakte beter uit dan het andere; zo haalde Janiek �1.13 op bij de Tefaf uitgang en team �GuusJobKoenTomMees� �84,21 bij de Plus op zondagmorgen. Bijzonder dank voor de niet- in-Eijsden-wonende collectanten (Mossie, Juul en Janne) die de moeite hebben genomen om in Eijsden te collecteren. We hebben veel leuke (en helaas ook minder leuke) reacties gekregen; Veel mensen dragen de zwemclub een warm hart toe en of waarderen het dat kinderen zich inzetten voor andere kinderen. Dit leverde vaak gulle bijdragen op. Opvallend was dat hoe jonger de collectant, hoe dieper er in de beurs werd getast. Hier is dan ook gretig op ingespeeld door sommige teams.

De winnaressen van de zwaarste bus zijn: Juul en Janne, met een gewicht van 2322 gram (1161 gram/ per persoon). Op een tweede plaats staat Sterre met een gewicht van 1150 gram en op de derde plaats Cas en Eva met 1118 gram per persoon.

De hoogste opbrengst is door team MGJKT opgehaald: � 259,65.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp en volgend jaar hopen we op evenveel of nog meer enthousiasme!
Limietwedstrijd lange baan 15-Maart-2015 Eindhoven

15-03-2015 Limietwedstrijd lange baan in Eindhoven
georganiseerd door Heldense Zwemvereniging

Voor de NJJK-gangers Manon, Toine, Luuk en Gilles aangevuld met Alex Buijs was de deze wedstrijd in prachtige Pieter van den Hoogenband-zwemstadion met 10 banen, een mooie gelegenheid om limieten te zwemmen voor NJJK lange baan, dat half juni a.s. in dit bad gezwommen wordt. Met zijn allen op weg naar Eindhoven in de auto van Winand en Steffie, die als tijdwaarnemer een drukke middag had.

De eerste 2 nummers de 100 rug voor dames en heren leverde meteen mooi pr, limiet en snelste tijd op van alle zwemmers voor Manon bij de dames en Toine bij de heren. Dat was een mooi begin. Ook Luuk en Gilles lieten zich niet onbetuigd op dit nummer en zwommen beiden een mooi pr en limiet voor NJJK. Hebben die rugslagtrainingen van afgelopen week gezorgd voor dit resultaat of zit de rugslag in de genen van de ZCEijsden zwemmers??


Door de electronische tijdwaarneming en goede organisatie verliep deze wedstrijd mooi vlotjes precies op schema. Tijdwaarnemers en jury wisselden elkaar af en hadden ook regelmatig pauzes waarin ze voorzien werden van een hapje en een drankje. Onze zwemmers raffelden hun zwemnummers af met uiteindelijk resultaat dat nagenoeg op alle starts van Eijsdenzwemmers een limiet gezwommen werd voor NJJK. Dat betekende 4 limieten voor Manon, Toine, Luuk en Gilles en 2 limieten voor Alex. Alleen de limiet van 200m vrij was voor Alex net te scherp. Na het laatste programmanummer 28, 50m vrij voor mannen, 10 series met steeds 10 banen bezet(100 zwemmers op alleen 50m vrij), was de wedstrijd om � 18.00 u afgelopen.


Trainer/coach Winand was erg enthousiast over de geleverde prestaties en sprak over succesvolle middag.

Komend weekend in Seraing opnieuw een gelegenheid om limieten lange baan te zwemmen voor LK en/of NJJK.


Minioren deel 4 14-Maart-2015 Valkenburg

15 maart Minioren 4 in de Polfermolen
Verslag van Guus

Ik kreeg de leuke afstanden maar ik had niet veel zin, toch deed ik het voor de club. We gingen vandaag naar Valkenburg naar de Polfermolen.
Toen we aankwamen moesten we lang wachten, waarom lieten ze ons niet door? Na een kwartier te staan wachten mochten wij eindelijk naar binnen en wat bleek hun club was al aan het inzwemmen, dat was dus niet zo eerlijk
Toen we ons hadden omgekleed hadden we leuke plekken en we moesten 300m vrije slag, 100m rugslag en 50m vlinderslag inzwemmen.
De aller eerste programma was 100m vrije slag (dat moest ik dus zwemmen)
ik had er niet veel zin in omdat ik die vorige week ook al had gezwommen.
Ik ging op het startblok, hoorde de fluit en dook erin. Helaas vloog mijn bril af
waardoor ik niets kon zien. 4 sec verslechtert!
Dus de volgende slag ging ook vast niet goed (programma 9, 100m rugslag)
Ik at een boterham om voldoende energie te hebben en dronk wat
en toen was het programma 9. Ik hoorde de fluit en startte en het ging best lekker 1 sec verbetert! Ik was blij, maar niet zo heel blij want ik telde niet zo goed bij de vlaggetjes en bonk .. Maar ja ik heb een goede tijd
Daarna ging ik me goed voorbereiden want ik moest de 100m vlinder nog,
dit was de slag die ik wou zwemmen. Dus ik at weer een boterham en dronk een beetje om me goed te kunnen voorbereiden. Programma 17 was bijna het laatste programma. Ik stond op het blok en was zenuwachtig of ik het wel zou halen. Ik dook er in en ik ging ervoor, ademen om de 2 en ik hield het vol op de laatste baan. Job lag meer als een lengte voor en ademde om de 3 en net op de laatste meter haalde ik hem in.
(Lekker puh) Eerste! En 10 sec verbetert, yes!
Daarna ging ik mij omkleden en toen riep Job dat ik derde was geworden,
dus dat was nog leuker ik ging met een bronzen medaille en goede tijden naar huis.

Gr Guus Van Wanroij

Ondanks het late tijdstip op de zaterdagmiddag, toch een geslaagde wedstrijd. Gelukkig hadden enkelen zich goed voorbereid door op advies van Neeltje een stevige pasta lunch te gebruiken. Er werd in een stevig tempo doorgezwommen waardoor de wedstrijd om 19: 15 klaar was.
We hebben een fantastische prestatie geleverd
Niemand van ZC Eijsden is gediskwalificeerd.! Dank aan de trainsters.
Er werden vele PR �s verbroken en de medailles waren er voor:
Koen de Groot ( zilver en brons),
Nicolas Theunissen (zilver en brons),
Juul Schroyen ( zilver),
Mees van Wanroij (brons) en
Guus van Wanroij (brons).
Helaas waren er ook opvallend veel vierde plaatsen en vijfde plaatsen. Volgende keer beter!


Competitie deel 4 8-Maart-2015 Sittard

De weergoden waren de wedstrijdzwemmers goed gezind deze middag.
Stralende zonneschijn met een bijna zomerse buitentemperatuur zorgden voor mooie prestaties van de Eijsdenzwemmers in deze competitiewedstrijd tegen HGN, AquaNovio en HZPC in de Nieuwe Hateboer in Sittard.
Het openingsnummer de 4x200m vrije slag estafette werd glansrijk gewonnen door Mart, Ruben, Toine en Laurent. Dit was een mooi begin.
De lange 400m vrije slagnummers zorgden er voor dat het een lange middag werd, maar de goede prestaties met voor iedere zwemmer een vet pr op de 400 vrij maakten veel goed. De meiden Coco, Iris, Yana en de jongens Alex, Gilles en Max lieten zien dat de trainingsarbeid zich loont.
Ook de 2 pr�s van Stefan op 100 vr en 200 rug waren heel goede prestaties.
Ook de broederstrijd tussen Job en Guus van Wanroij leverde een spannende 50 vlinder op met dit maal Guus als snelste met een mooi pr.
De andere jongste zwemmers zwommen zoals bijna bij iedere wedstrijd bijna allemaal pr�s.
Opvallend waren ook de goede prestaties en pr�s van Mart op zowel de 200 vrij en 200 wissel en Laurent op de 200 vlinder en 200 wissel.
De grootste verbetering kwam op naam van Guy die in zijn eerste 200 rug de eerste 50 m rug verbeterde met maar liefst 148%.
In totaal werden er toch 53 nieuwe persoonlijke records gezwommen.
Ruim na 17.30 u werd de wedstrijd afgesloten met deelname aan 2 estafettes.
Daarna was het snel omkleden en buiten nog effe genieten van de ondergaande zon. Trainers gematigd tevreden. Dames en heer tijdwaarnemers en juryleden bedankt
en op naar de volgende Limietwedstrijd in Eindhoven op 15-03 en de Grand Prix in Seraing 20-21 en 22 maart.


Diploma's Synchroonzwemmen


Donderdag 4-3-2015 vond er weer een sessie diplomazwemmen plaats voor een aantal meiden van Z.C. Eijsden en met succes want iedereen is geslaagd


Werven Collectanten


Cash voor onze club!


Beste leden en ouders van zwemclub Eijsden,

We kunnen harde contanten verdienen voor Zwemclub Eijsden!
En dat is zeker nodig, want komend jaar willen wij een aantal leuke activiteiten organiseren. Van 9 t/m 14 maart 2015 is de Jantje Beton Collecte.
Zwemclub Eijsden doet dit jaar voor het eerst mee. Hiervoor kunnen we extra mensen gebruiken. Leden van ong. 13 jaar kunnen zelfstandig of met een groepje lopen, jongere leden uitsluitend met een ouder of begeleider.

Hoe gaat het in zijn werk?
Meld je aan als collectant of groepje bij Janiek v Wanroij-Bais via de mail of telefoon
Je krijgt dan een collectebus, identiteitskaartjes, infofolder en een of meerdere straten toebedeeld. In de week van 9 t/m 14 maart kan je dan langs de deuren gaan. Op 18 maart worden de bussen geteld en de helft van de opbrengst is voor de club!!

Wie wordt er de beste collectant van Zwemclub Eijsden??
Diegene die de zwaarste collectebus ophaalt �n diegene die de hoogste opbrengst heeft wint een IJsbon van Angelati.

Met een klein beetje van je tijd ben ik echt al ontzettend blij!
Wil je me alsjeblieft ook 2 uurtjes (of meer) komen helpen?

Groetjes namens bestuur Zwemclub Eijsden

Email:janiekbais@gmail.com
Tel: 06-28036873


Mijn Speedo Jaargangwedstrijd 2015


Ik ben afgelopen zondag naar de jaargang finale in Leiden geweest!
Ik ben daar heen gegaan met mijn ouders en mijn zusje, ik vond het ook super dat
Neeltje ook mee ging.
Ik heb de 100m schoolslag gezwommen en was als 7e geplaatst en ben 6e geworden met een PR. Op de 50m vrij was ik als 17e geplaatst en ben als 12e ge�indigd ook met een PR. Daar ben ik heel tevreden mee.
Het was leuk en gezellig om te doen maar ook spannend.
Maar niet zo spannend als vorig jaar.
Ik hoop dat ik volgende keer weer mag maar dan met andere zwemmers van z.c.e.

gr. Koen de Groot
Speedo Jaargangwedstrijden 2015Op 21-2-/22-2-2015 zal in Leiden weer de Speedo Jaargangwedstrijden gehouden worden
Namens ZCEijsden heeft Koen de Groot de limieten gehaald.
Hij mag zich ook dit jaar weer gaan meten met de Nederlandse top zwemmers.
Koen succes gewenst en geniet van dit jaarlijks spektakel.


Limburgse B Kampioenschappen Synchroonzwemmen 2015Zondag 8 februari hebben de jongste zwemsters van Z.C. Eijsden deel
genomen aan de Limburgse B Kampioenschappen in Maastricht. Dit was een
belangrijke wedstrijd voor de meiden. Ze hebben hiervoor keihard
getraind!

Als eerste stond de techniek op het programma. Bij de Cat.
Basishouding werd Silvie Visseren Limburgs Kampioen! Bij de Cat.
Zeilboot behaalde Axana Gerits de zilveren medaille. Bij de Cat.
Spagaat werd Tessa Dentener Limburgs Kampioen, en Yade Graham behaalde
hier het zilver. Bij de Cat. Barracuda kreeg Marit Horselenberg het
goud en Bente Horselenberg kreeg in deze Cat. De bronzen medaille! Bij
de Cat. Age 1 werd Willow Voorst knap derde! Prachtige resultaten dus!

Als tweede stonden de uitvoeringen op het programma. Voor Eijsden
deden maar liefst 5 uitvoeringen mee. Bij de duetten Cat. B behaalde
Willow Voorst en Mija Bussink (getraind door Danique Vliegen) de
zilveren medaille en werden Bente Horselenberg en Marit Horselenberg
(getraind door Evelien Wolfs) Limburgs Kampioen! Bij de ploegen Cat. A
deden twee groepen van Eijsden mee. De ploeg van Melina Betten, Yade
Graham, Femke Hermans, Fenna Heijnen, Celina Kozak en Roosmarijn Olde
Damink (getraind door Corine Schurer en Inge Heijnen) kreeg hier het
brons en de ploeg van Axana Gerits, Jasmijn Kolkman, Aagje Trompert,
Silvie Visseren en Emma Welters (getraind door Anne Marie Wellen en
Eefje crutzen) werd Limburgs Kampioen! Bij de ploegen Cat. B behaalde
Cecile Dentener, Tessa Dentener, Bente Horselenberg, Marit
Horselenberg en Iza Smeets (getraind door Danique Vliegen) het zilver.
Ook hier zijn top prestaties neergezet!
Alle zwemsters gingen na afloop van de wedstrijd allemaal met 1 of
meerdere medailles naar huis!

Het was dus weer een geslaagde dag voor de zwemsters van Z.C. Eijsden.
De trainsters zijn daarom ook ontzettend trots op de behaalde resultaten!


Driekamp Deel 2 Valkenburg.Afgelopen zondag mochten we weer een driekamp zwemmen in Valkenburg.
Doordat er ook een zitting was van de carnavals vereniging zou het erg druk worden op de parkeerplaats bij de Polfermolen, maar dit viel erg mee.

Voor Claire Bams en Rohan Lo-a-njoe was het erg spannend omdat het hun eerste zwemwedstrijd was. Claire en Rohan begonnen gelijk met een topprestatie
Een 1ste en 3de plaats op de 25/100m school.

De volgende zwemmers waren verantwoordelijk voor de medaille regen van ZC Eijsden:

Claire Bams 1ste plek op de 25m school
Elise Bams 1ste plek op de 100m vrij
Koen de Groot met een 1ste plek op de 50m vrij en de 100m school
R�mi Hoeksel 1ste plek op de 25m school
Victoria Thiel 1ste op de 100m school en 2de op de 50m vrij
Iris Tijert 1ste op de 100m school
Cas Van Marum 1ste op 25m vrij
Yannes Hendriks wist een 2de plek op de 100m school te veroveren
Manoek van Vlokhoven wist een 2de plek te veroveren op de 100m school en 3de op de 50m vrij
Job van Wanroij wist een 2de plek te veroveren op de 50m vrij en een 3de plek op de 400m vrij
Rohan Lo-a-njoe wist een 3de plek te veroveren op de 100m school
Eva van Marum wist een 3de plek te veroveren op de 25m school

Totaal 8 gouden, 5 zilveren en 5 Bronzen Medailles een Top prestatie!

Op het eind werd zoals gebruikelijk nog de estafettes gezwommen.
Hierbij werden onder luide aanmoediging van team genoten en publiek 2 prijzen in de wacht gesleept:

Team ZCE 1 Dames met Victoria, Manoek, Elise en Iris werd 2de op de 4x50m school
Team ZCE 1 Heren met Koen, Guus, Tom en Job werd 3de op de 4x50m school

Na het 14de programma en de estafettes werden de medailles uitgereikt wat rommelig verliep door het ontbreken van microfoons.
Ook werd de organisatie er door zwemmers op gewezen dat niet alle medailles uitgereikt waren waar ze zo hard voor gevochten hadden.

Totaal werden er 50 nieuwe PR's gezwommen met een overall gemiddelde prestatie van 109,8%. De grootste verbetering werd geleverd door Guillaume Bams op de 50 vlinder.

Met dank aan de coaches Marion, Justine en Denise voor de begeleiding.

Voor een compleet overzicht zie ook de uitslagen op de website.


De Limburgse B Kampioenschappen Synchroon zwemmen


Aankomende zondag 8 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op de planning voor de jongste synchroonzwemsters van Z.C. Eijsden!

Namelijk De Limburgse B kampioenschappen.. Deze zullen plaatsvinden in het Geusseltbad in Maastricht!

De meiden hebben keihard getraind voor dit moment. Voor een aantal meiden is dit de allereerste keer dat ze deelnemen aan een Limburgs kampioenschap. Extra spannend dus!

We wensen de meiden HEEL VEEL SUCCES maar vooral ook heel veel plezier!


NJK Kortebaan 2015 Amsterdan


Het waren 3 mooie dagen

Nederlandse Jeugd- en Juniorenkampioenschappen(NJJK) 29,30,31 januari en 01 februari 2015 in Sloterparkbad A�dam.

De 4 gekwalificeerde Eijsdenzwemmers, Toine, Manon, Luuk en Gilles samen met begeleider/coach Winand en chauffeur Jan vertrokken op donderdagavond 29-01 i.p.v. vrijdagmorgen naar A�dam. De weersvoorspellingen waren zodanig(sneeuw), dat besloten werd om een dagje eerder te vertrekken zo dat we niet het risico liepen te laat komen als we op vrijdagmorgen om 05.30 uur zouden vertrekken. Ook nu hebben we 1 uur langer gereden, vanwege file van zo�n 10 km door sneeuwbui onderweg. De stemming bij zwemmers was ok, maar hun lichamelijke toestand liet te wensen over. Toine, Luuk en Gilles alle drie fiks verkouden en hierdoor moesten hoesten en proesten en Manon juist hersteld van een griep. Rond 22.00 uur waren zwemmers en coach op hun kamers in hotel in Lijnden en vanaf nu lag de focus op komende 3 dagen zo snel mogelijk zwemmen.

De volgende ochtend was het vroeg op, omdat voor de ochtendsessies het inzwemmen al om 08.00 uur begon. Daarbij was het bijna vechten voor zwemmers en coach om een plekje rond het bad, maar ook voor toeschouwers voor een plekje op de tribune. Alle sessies op vrijdag, zaterdag en zondag waren uitverkocht. Dacht je als toeschouwer, ik kom om 09.00 u binnen, want dan begint de wedstrijd, was geen zitplaats meer te krijgen. Het aller belangrijkst was toch dat de zwemmers zo�n snel mogelijke tijden zouden zwemmen. Gezien de lichamelijke toestand van al onze zwemmers hebben ze dat prima gedaan. Prestaties waren goed, maar prestaties waren niet top.

Mooiste prestatie dit weekend was de derde plek van Toine op de 100 rug in een tijd van 58.48. Jammer voor Toine was de net geen medaille op de 200 vrij, waar hij wel een pr zwom in 1:56.61. Pr�s waren er ook nog op de 50 vrij(24.33)en de 100 vrij(53.11).
Manon behaalde mooi finaleplekken op 50 en 100 rug. Dit leverde respectievelijk een 7de en pr op in 30.70 en 6de plek op in 1:05.80.
Luuk heeft goed gezwommen en op al zijn starts een pr. De concurrentie is zijn leeftijdscategorie was echter moordend. Grootste verbeteringen waren er op 200 rug(2:26.56) en 200 vrij(2:15.61)en ook op, de 100 vrij komt de minuut in zicht(1:01.89). Dat je met die tijd pas 43ste wordt zegt veel over het hoge nivo dat behaald wordt in deze leeftijdscategorie.
Gilles zwom ook op al zijn 6 starts een pr. Met grootste verbeteringen op 200 rug(2:32.73) en 200 wissel(2:38.74). De 100 vl(1:11.03) was goed voor een 4de plek en meer zat er door de verkoudheid van Gilles ook niet in.
Het was een mooi evenement om mee te maken, maar belangrijk is dat je 100 % fit bent om top te presteren.
Het allerlaatste nummer op zondagavond 01-02 finale 50 rug om 19.30 uur moest Manon nog zwemmen en niet veel later zaten we in de auto terug naar huis. Even voor 22.00 uur was iedereen weer veilig thuis en een mooie leerzame ervaring rijker.

Winand, dank je wel voor de prettige en goede begeleiding en coaching.


Prijsuitreiking Minioren Clubmeet Zuid 2014


Tijdens de prijsuitreiking van het LWK in Venray is bekend gemaakt dat de minioren: Michiel, Koen, Yannes, Janne, Juul, Francesca, Victoria, Iris, Eva, Tom, Manoek, Guus, Job, Sterre) van ZC Eijsden 3de zijn geworden bij de minioren clubmeet zuid. Deze fantastische prestatie was natuurlijk niet mogelijk zonder onze coaches: Marion, Neeltje, Justine, Denise & Ina. De uitslagen zijn te vinden op op onze uitslagen pagina en nog een paar leuke fotos staan in het fotoalbum met dank aan Kees.Zondag 18-01-2015 Competitie deel 3 in Erica Terpstra bad in Nijmegen


Het was een verre uitwedstrijd en ook nog laat in de middag. Toch het mooie 8 banenbad, genoemd naar oud-topzwemster en VVD-politica Erica Terpstra waar deze derde competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen maakte veel goed. Een kleine tegenvaller in zo�n mooi nieuwe bad waren toch wel de ouderwetse startblokken, die niet zoveel afzetsteun hebben. Bij de zwemsport waar details zoals, start, onderwaterfase en keerpunt een steeds belangrijkere rol gaan spelen is goede startblok een belangrijk detail voor het zwemmen van snelle tijden. Voor de rest was het een prima georganiseerde wedstrijd, die vlotjes verliep. Dit kwam niet in het minst door het snelle zwemmen van de meeste van onze zwemmers en zwemsters. De voor een aantal ietwat teleurstellend verlopen Limburgse Winterkampioenschappen een week eerder werden te niet gedaan met een mooie overwinning op openingsnummer estafette 4x 200 vrij voor dames. Degelijke tijden op de zware nummers, zoals 400 wissel en 200 schoolslag. De afwezigheid van de zieke Manon was wel een fikse aderlating deze middag en heeft zc Eijsden de nodige punten gekost voor het klassement. Daartegenover stond de deelname van Laurent, die natuurlijk een deel van die verliespunten compenseerde. Er waren 188 starts en hierbij werden 53 pr�s gezwommen. Meest opvallende prestatie was die van Yana die maar liefst 30 sec. van haar persoonlijke beste tijd afzwom op 200 schoolslag. Goed trainen en die pr�s komen er wel. Ook de loodzware 400m wisselslag werd knap gezwommen door Loes en zus en broer Ren�e en Luuk. De volgende zwemmers zwommen gisteren zelfs 2 pr�s: Alex, Sven C., Coco, Gilles, Ruben, Manoek, Job, Mees en Iris. Dat is mooi en biedt perspectief voor de volgende en laatste competitiewedstrijd op 8 maart bij HGN in Sittard. Op de terugweg van Nijmegen naar Eijsden werd er door een aantal zwemmers en ouders nog een snel een hapje gegeten bij McDonalds in Venray en rond 21.00 uur waren de laatste zwemmers weer terug thuis in Eijsden.

Limburgse Winter Kampioenschappen


LWK zwemmen in zwembad de Sprank in Venray op 10 en 11 januari 2015 Na de Swimmeet de laatste dagen van 2014, was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar het Limburgse WinterKampioenschap in zwembad de Sprank te Venray. Voor zo�n groot zwemevenement met meer dan 220 zwemmers, was de accommodatie de Sprank verre van sprankelend. Het is dan ook geen reclame of promotie van de zwemsport als ouders, opa�s en oma�s en andere belangstellende toeschouwers de wedstrijd niet kunnen aanschouwen, omdat er niet genoeg plaats is op de tribunes. Als je op de provisorisch bijgebouwde zitplaatsen in het zwembad beneden zat, kon je je plek niet verlaten om een plasje te plegen of kop koffie te drinken, want dan was de kans groot dat bij terugkomst je plek was ingenomen door andere toeschouwer. Zat je eindelijk, op heel krappe plek, was het ongewild zweten en werd je zicht vaak belemmerd door officials die voor je neus stonden of zwemmers die op en neer liepen. Misschien goed met alle clubs te kijken wat de verwachtingen zijn bij zo�n kampioenschap en of je niet moet gaan voor een kampioenschapswaardig zwembad met niet alleen goede faciliteiten voor zwemmers, maar het ook iets aantrekkelijker maken voor toeschouwers, met bijv. electronische tijdwaarneming via ledbord en genoeg plek, zodat wedstrijd ook prettig te volgen is. Ook een laatste prijsuitreiking, waarbij nog maar een paar mensen in zwembad aanwezig zijn is niet leuk voor prijswinnaars. Geusseltbad in Maastricht, maar ook Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven zijn uitermate geschikt voor zo�n kampioenschap. Je zou i.p.v. van een Limburgs- ook een KringZuidkampioenschap kunnen organiseren, samen met Brabant en Zeeland. Verandering van spijs doet eten. Het belangrijkste van deze dagen, zo snel mogelijk zwemmen, werd met name door onze minioren heel goed gedaan. Onder leiding van Neeltje en Marion werden er vele pr�s gezwommen met mooie gouden medaille voor Koen de Groot op de 100m schoolslag met uiteraard een pr. De broederstrijd tussen Guus en Job werd in het voordeel beslecht van Job met een mooie bronzen plak op de 100 m schoolslag waarbij net zoals Koen 4 seconden van zijn tot nu toe snelste tijd af zwom. Bijna alle minioren zwommen wel een pr. De supporters van al deze zwemmers, zelfs opa en oma, hebben hun zwemmers prima aangemoedigd. Opvallend bij ook de niet miniorenzwemmers was dat de meeste pr�s gezwommen zijn op de schoolslag. Dit gold voor Jules, Stefan, Toine, Manon, Alex, Luuk, Max, Sara en Gilles. Er werd op de overige nummers m.n. door onze dames niet top gezwommen, maar dat was ook niet gepland. Heren deden het beter en met name Jules zwom een pr op al zijn gezwommen nummers. Chapeau! Jammer waren de diskwalificaties van zekere medailles van Toine en Gilles. �Golddiggers� op individuele nummers waren Manon(3x), Gilles(3x), Toine(2x) en Mart(1x). Eremetaal was er verder nog voor Luuk(1x 2de en 2x 3de), Ruben(2x 2de), Ina(2x 3de), Jules(2x 3de), Audrey(1x 3de) en Mart(1x 2de). De estafettes waren ook nu weer spectaculair met 2 mooie overwinningen voor de dames Audrey,Clara,Irma,Ina op zowel 4x 100vrij als 4x100wissel. Zilver op 4x 100vrij voor de heren Stefan,Ruben,Jules,Toine. Ook zilver op 4x 100wissel voor de jongens Max, Gilles,Luuk,Alex. Als laatste de mooie bronzen medailles op de 4x100vrij voor de dames Sabine W., Sabine V.,Loes, Manon. Het waren dit weekend 153 starts met 39 pr�s. Op naar de volgende wedstrijden deze maand met 18-01 competitie deel 3 in Nijmegen, 25-01 Miniorenwedstrijd in Kerkrade en laatste weekend van januari 3 dagen NJJK voor Manon, Toine, Luuk en Gilles.Speedo International Friendship Swimmeet Geusseltbad Maastricht


Het piekmoment na de eerste trainingscyclus van najaar 2014 was de jaarlijks terugkerende Swimmeet in Maastricht. Deze 3-daagse wedstrijd in het mooie,snelle 8-banen Geusseltbad met electronische tijdwaarneming en in totaal meer dan 630 zwemmers was weer een gezellige happening. Een heus uitzwembad waar kon worden in- en uitgezwommen is een luxe. Soms wat weinig plek om te zitten langs het bad, maar met een beetje passen en meten vond iedere zwemmer die vroeg of iets later binnen kwam toch zijn stek. In de ochtend en vroege middag werden de series gezwommen en 's avonds voor de beste 16 zwemmers de A- en B-finales en estafettes. Het is een aantrekkelijke wedstrijd met zwemafstanden niet langer dan 100m, maar favoriet voor de meesten zijn toch de aantrekkelijke sprintnummers. Alles geven in 50 m, waarbij start, keerpunt en onderwaterfase een heel belangrijke rol spelen. De afgelopen weken is hier op de trainingen dan ook de nodige aandacht aan besteed. Zc Eijsden was vertegenwoordigd door zo'n 30 zwemmers en de twee vertrouwde coaches/ploegleiders Jean en Winand Willigers. Velen pr's sneuvelden deze dagen en ook werden er de nodige limieten gezwommen voor Limburgse Winterkampioenschappen en NJJK die komende maand januari gehouden worden. Er waren zwemmers die alle 9 individuele nummers gestart zijn, maar er zijn ook bewuste keuzes gemaakt om sommige nummers niet te zwemmen. Er zijn 183 persoonlijke records gezwommen met grote uitschieters Yana, Max en Guy die vele seconden van hun tot nu toe persoonlijke besttijd af zwommen. Ook werden de nodige medailles gewonnen, zowel individueel als in estafettevorm Bijzonder waren de prestaties van Toine en Manon die hiervoor gekroond werden tot beste zwemmers van hun categorie met een mooie prijzenmand. Jammer genoeg is Audrey ziek geworden en heeft ze laatste dag niet meer kunnen zwemmen. Ook het Limburgs record van de mannen estafette ploeg op de 4x50 vrije slag mag niet onvermeld blijven. De overwinning op de afsluitende 10x25m vrije slag was oppermachtig. Ook de 10de plek van de andere estafetteploeg op 10x25 was dik in orde. In het ploegenklassement werd zc Eijsden knap tweede achter HGN. Als je al deze mooie prestaties van onze zwemmers wilt bekijken klik dan hier voor de uitslagen

De komende week wordt er getraind voor het Limburgs Winterkampioenschap in Venray op 10 en 11 januari en competitiewedstrijd in Nijmegen de weken daarna zullen de NJJK-gangers Toine, Manon, Luuk en Gilles klaar gestoomd worden voor hun deelname aan het Nederlands kampioenschap te Amsterdam. Tot slot chapeau voor Jean en Winand voor het begeleiden van de zwemmers tijdens deze 3 dolle vermoeiende dagen en dank je wel aan Marion vanwege 3 dagen op vrijwillige basis jureren/tijdwaarnemen op deze Swimmeet.

training 6 december


In verband met de verjaardag van onze Goed Heilig man is er op zaterdag GEEN training voor de C E en F groep.


Tweede competitie Horst


In het gezellige en warme, maar eigenlijk hoofdklasseonwaardig,zwembad de Berkel in Horst werd gisteren de tweede competitiewedstrijd gezwommen tussen, thuisploeg HZPC, Aqua-Novio, HGN en Eijsden. Als kleinste club van de 4 hebben de ZCEijsdenzwemmers zich goed staande kunnen houden. Het meezwemmen van onze topper Laurent Bams zorgde in ieder geval voor gegarandeerd snelle tijden. Het eerste individuele nummer van deze wedstrijd was meteen het zwaarst. De 400m wisselslag waar Audrey en Ina hun beste beentje voorzetten. De jongste zwemmers van geboortejaar 2003-2004 weerden zich kranig met mooie pr's van Manoek en Victoria op 100 rug en 50 school en van Tom, Guus Koen en Job op 50 school. De 200 rug en 100 vl van Manon en Loes waren veelbelovende pr's. Daarnaast waren er prachtige pr's van Luuk en Max op 200 rug en 100vl en ook een mooi pr van Toine op 200 rug. De 4 meiden Yana, Sara, Iris, Coco en ook Alex zwommen de nodige seconden van hun persoonlijke besttijd af op de 200 wissel. Goed gedaan. Ook beide Sabine's en Ruben zwommen keurige pr's op de 400 vrij. De laatste estafettes werden afgesloten met mooie overwinningen van de dames op 4x100 vrij en de heren op de 4x100 wisselslag met een adembenemende laatste 25m van Sven waarmee hij de overwinning veilig stelde. Tevreden met de resultaten werd deze organisatorisch vlot verlopen wedstrijd voor 17.00 uur be�ndigd. Genoeg te trainen naar de piek van het eerste halfjaar; de Swimmeet in het Geusseltbad op 28, 29 en 30 december. Zwemmers en trainers veel succes met die voorbereiding.afhalen clubkleding


Heb je clubkleding besteld; Dan kan deze komende zaterdag worden opgehaald in het zwembad de Treffer in Eijsden tussen 9.30 en 11.00. Als je zelf niet aanwezig kunt zijn om de kleding op te halen, a.u.b. voor vervanging zorgen.

Memorial St. Antheunis Gent; het relaas van de toeschouwer!


Zaterdag 25-10-2014: Na zaterdagochtend om � 06.30 uur vertrokken te zijn uit Eijsden arriveerden de zwemmers en hun drie coaches Jean, Mart en Winand op tijd in Gent, zo dat ze om 09.00 uur aan het inzwemmen konden beginnen. Het was een grote groep met de 13 meiden Audrey, Julie, Sara, Coco, Loes, Sabine V., Sabine W., Ina, Dahnee, Iris, Minke, Renee en Manon en de 8 jonge mannen Max, Alex, Jules, Gilles, Luuk, Ruben, Stefan en Toine die na het inzwemmen moest starten met de 50m sprintnummers. Achtereenvolgens schoolslag, vrije slag, vlinderslag en rugslag, waarvan de snelste 10 per jaargang zich kwalificeerden voor de finales op zondagmiddag. Van de dames haalde Julie als eerste een finaleplek op 50 school, daarna volgde nog Ina, Audrey en Irma op 50 vrij. Audrey,Loes, Manon en Sabine op 50 rug, Ina, Irma en Sabine op 50 vlinder. Ook de mannen lieten zich niet onbetuigd en achtereenvolgens plaatsten Gilles en Toine zich voor de finales op 50 vrij, Luuk, Toine en Gilles op de 50 rug en Luuk en Toine op 50 vlinder.
Na een pauze waarin vooral gegeten en gerust werd in de sporthal, was het zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur eerst tijd voor de 400m vrij waarin Stefan een mooi pr zwom van 4:39.55. Vervolgens de 100m nummers waarin ook goed gezwommen werd. Opvallend waren hier de dikke pr's van Max op 100 vrij, Iris op 100 vlinder en Jules die voor het eerst de barri�re van een minuut doorbrak op 100 vrij in een tijd van 59.10. Rond 17.45 uur was einde wedstrijd eerste dag en was men klaar om vervoerd te worden naar de unieke slaapgelegenheid in hartje Gent. Na de kamerindeling hebben zwemmers en hun coaches genoten van een maaltijd bij MacDonalds en hadden zwemmers de gelegenheid om een uurtje de stad in te gaan. De ouders die een bezoek brachten aan de prachtige binnenstad van Gent (met alle geneugten van dien) waren ondertussen aangeschoven voor een maaltijd in een restaurant in de binnenstad.
Zondag 26-10-2014: Na een nachtje rust en ontbijt in jeugdherberg werden de zwemmers al weer om 07.30 uur opgehaald voor tweede wedstrijddag. Na het inzwemmen vanaf 08.00 uur werd er om 09.00 uur gestart met achtereenvolgens 200m schoolslag, 200m vrije slag, 200m vlinderslag en 200m rugslag. Hier waren er nog ereplaatsen voor Toine (1e op 200 vrij), Audrey (2de op 200 vrij) en Gilles 3de op 200 rug. Ook waren er dikke pr's op de 200 vrij voor Loes, Iris, Sara, Irma , Manon en Sabine V. Er was helaas ook een grote pechvogel te noteren; Ina werd gediskwalificeerd op de 200m vrije slag.Door deze dis mocht ze de finale van de 200m wisselslag namelijk niet zwemmen; flink balen natuurlijk! Ook de mannen lieten zich niet onbetuigd op 200 vrij en waren er mooie pr's voor Ruben, Stefan, Alex en Luuk. Na een lange rust/eet pauze werden vanaf 15.30 uur de finales gezwommen. Dit was een heus spektakel met achtereenvolgens:
-50 vrij (goud voor Audrey, brons voor Ina en een 5de plek voor Irma);
-50 vrij (goud op voor Gilles en brons voor Toine);
-200 wissel (5de plek voor Gilles);
-50 school (5de plek voor Julie);
-50 rug (2de plek voor Audrey, 5de plek voor Manon en 8ste plek voor Sabine W - alle drie met een snellere tijd dan in de ochtendserie. Ook een 10de plek op 50 rug voor Loes met een pr;
-50 rug (goud voor Toine goud, Gilles zilver en Luuk een mooie 6de plek allemaal met een pr.
Met 3 van onze dames in de finale 200 wisselslag waren we met een 5de plek voor Audrey, 7de plek voor Manon en een 9de plek voor Irma goed vertegenwoordigd. Als voorlaatste nummer de 50 vlinderslag finales met opnieuw 3 dames van ZC Eijsden in finale. In een hele spannende wedstrijd vochten Irma en Ina voor het goud. Irma wist uiteindelijk net iets eerder aan te tikken, zilver voor Ina en 8ste plek voor Sabine V. allen met een mooi pr. De 50m vlinder voor de mannen was het laatste nummer met opnieuw succes voor Toine met een 3de plek en een mooie 9de plek voor Luuk. Na de prijsuitreiking was het snel opruimen en met tevreden gevoel terug naar huis. Als aandachtig toeschouwer heb ik genoten van de zwemprestaties van de zcEijsden zwemmers. Dank je wel aan de 3 coaches en de chauffeurs en op naar de volgende wedstrijd.

Memorial St. Antheunis Gent


Het was alweer een prachtige editie van de Memorial Antheunis in Gent. In het prachtige zwembad van Gent werd de strijd aangegaan met de felle concurrentie voor echte euro's; en die werden verdiend! Toine Willigers, Gilles Cuijpers, Audrey Bams, Irma vd Brandt en Ina Willigers mochten een enveloppe met een paar leuke zakcenten mee naar huis nemen. Ina had nogthans dikke pech. Door een diskwalificatie liep ze een hele grote kans op de hoofdprijs mis; erg jammer natuurlijk. De wedstrijd leverde naast geld ook een aantal NJK-limieten op voor Gilles, Luuk en Toine. Een geweldige mijlpaal voor Jules Sinsel die met een tijd van 59.10 sec. de magische grens van de minuut doorbrak op de 100m vrije slag. Finaleplaatsen waren er verder nog voor Manon Herben, Sabine Vertommen, Loes Willigers en Sabine Wetzels. Gilles Cuijpers zette het dikste PR op zijn naam; op de 50m vrije slag gingen er maar liefst 4 1/2 seconde af naar een hele snelle 29.47 sec. Naast een sportief hoogtepunt is de wedstrijd in Gent ook gewoon een hele leuk weekend. Er werd geslapen in een leuke hostel middenin het historisch centrum van Gent. De ouders maakten van de gelegenheid gebruik om de wedstrijd te combineren met een leuk weekendje in deze stad.1e competitie Maastricht


De tweede wedstrijd in het Geusseltbad was de landelijke A competitie. Een sterk optreden van de gehele zwemploeg in de breedte levert een 9e plaats op in de tussenstand. Hoewel de ZCEijsden zwemmers over het algemeen niet de sterkste schoolslagzwemmers zijn waren er opvallend veel PR's op deze zwemslag te noteren. De opvallendste verbetering kwam echter van Frederique Theunissen. Haar vlinderslagrecord ging van 2.05.70 naar 1.44.42.

De feiten en cijfers kun je hier bekijken.

1e miniorencompetitie Maastricht


De eerste wedstrijd van het seizoen. Altijd spannend natuurlijk! Het leverde in ieder geval weer een aantal medailles op; Goud voor Nicolas Theunissen, zilver en brons voor Fransceska Theunissen en brons voor Koen de Groot en Job van Wanroij. Het regende persoonlijke records; 35 in totaal! De grootste verbetering kwam op naam van Jochem Zandbergen. Hij verpulverde zijn PR met maar lieft 22 seconde!De wedstrijden beginnen


Op zondag 5 oktober wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen; de miniorencompetitie. Het programma tref je hier aan.

Nieuwe clubkleding
Heel succesvolle Grote Clubactie


Gisteren hebben zowel de synchroon- als de wedstrijdzwemmers massaal meegeholpen aan de grote clubactie. Dat resulteerde in de hoogste opbrengst ooit; maar liefst � 2.300 mag de penningmeester in de boeken schrijven. Het bowlen, de drankjes en lekkerhapjes maakten die paar uurtjes werk meer dan goed. Vele handen maken licht werk; dat zie je maar weer!Seizoensopening


Een mooi slot van het seizoen 2013/2014 gevolgd door een geweldig openingsfeest van het nieuwe seizoen. Mogelijk gemaakt door vele ondernemers die de prijzen ter beschikking stelden voor de loterij:
Drogisterij Broers, de kapsalon Waterval, Tuincentrum Gronsveld, Maastrichts Porselein, Creative Tops NL Bv, Paul Block Optiek, Mediq apotheek Eijsden, Brosie Dritty, Amicu Piu, Plus Eijsden, Cour florilene, Tuinkamer Bike service Eijsden, Cafe Cramignon, eetcafe aon t bat, Hotel Restaurant Hestia, Sanne Kickken Goudsmid, Kapsalon Guy Prikken, Angelati, Brasserie La Meuse, Blanch Dael Coffeelovers, Bakkerij Claessens, Cinees restaurant Lan's Garden, Eetcafe de Kwizzenj�r, Feesthoeve De Laathof, De Bosrand terrassencamping eetcaf� en terras, Bakkerij Feijs, Het Familiemuseum. Er waren ook nog een paar anonieme sponsoren. De foto's waren al te bewonderen op onze Facebook zwemclub Eijsden friends pagina.Clubzwemmen


Degene die binnen de zwemsport actief bezig wil zijn, maar daarbij niet het competitieverband wil opzoeken, kan binnen de Zwemclub Eijsden terecht bij het CLUBZWEMMEN.

Deze "derde tak"van ZCE bestaat momenteel uit een groep van ruim 30 enthousiaste zwemmers in de leeftijd van 15-60 jaar met verschillende achtergronden. Naast oud-zwemmers, ex- waterpolo'ers en triatleten zijn er ook zwemmers die de zwemsport gewoon voor het plezier uitoefenen. Buiten het plezier in het zwemmen is het uiteindelijke doel het verbeteren van conditie en/of zwemtechniek. Iedere training wordt er intensief gezwommen op schema 's welke zijn aangepast aan de verschillende zwemniveaus. Afhankelijk van dit individuele niveau worden iedere training afstanden van 1,5 tot 3 km afgelegd in verschillende zwemslagen. Men hoeft bij aanvang niet alle zwemslagen te beheersen, hier wordt geoefend en getraind.

Omdat het aantal Clubzwemmers het afgelopen jaar fors is gestegen, zijn de trainingstijden van het seizoen 2014-2015 aangepast. Er bestaat mogelijkheid te zwemmen op een van de volgende dagen:

Maandag van 21:30-22:30
Dinsdag van 6:00- 7:00
Woensdag van 20:00-21:00

De trainingen staan onder leiding van Nicole Warnier en Jan Theunissen.

Iedereen die van een uitdaging houdt en op een sportieve manier de zwemsport wil beoefenen, nodigen we uit om eens een keertje te komen meetrainen. Men is welkom op een van bovengenoemde trainingstijden. Denk eraan zwembrilletje meenemen!!!!! Zoals voor alle disciplines binnen ZCEijsden, geldt een gratis proefperiode van 4 weken alvorens definitief lid te worden van de Zwemclub. Daarna gelden de contributievoorwaarden zoals beschreven op deze site. De contributie voor dit jaar bedraagt: �13,- per maand voor een uur per week. Voor verdere informatie kan men terecht bij:

- Zwemclub Eijsden: www.zceijsden.nl
- nicole@zwemschoolaquarijntje.nl (trainster di)
- jantheunissen@home.nl (trainer ma en woe)
- janiekbais@g.mail.com (bestuur)

Agenda

RWK - 11/12-11-2017 Maastricht

SZ Techniek Interkring Age II - 11-11-2017 Mid-West

RWK - 18/19-11-2017 Maastricht

SZ Comp 2 - 19-11-2017 Roosendaal

Geusseltbad trofee - 3-12-2017 Maastricht

SZ Techniek Interkring Age I - 9-12-2017 Oost

Minioren-Junioren 2 - 10-12-2017 Maastricht

NJJK-kb - 14 t/m 17-12-2017 ?

SZ Comp - 3 17-12-2017 Breda

Swimmeet - 28 t/m 30-12-2017 Maastricht

Laatste uitslagen

Memorial Anteunis za.
21-10-2017 Gent - Uitslag

Memorial Anteunis zo.
22-10-2017 Gent - Uitslag

Memorial Anteunis Finale
22-10-2017 Gent - Uitslag

Limieten 2017-2018

Limieten Nederlandse Kampioenschappen

Sponsoren
http://www.arena-sports.com

http://www.cypruschallenge.com