ARCHIEF


Limburgse A-kampioenschappen Synchroon zwemmen


In het weekend van 15 en 16 juni werd in het Geusselt zwembad in Maastricht het LKA synchroonzwemmen gehouden. Deze wedstrijd werd georganiseerd door ZC Eijsden. Op zaterdag werd de techniek gezwommen. In totaal deden 17 meisjes mee aan deze wedstrijd. In de categorie Age1 (t/m 12 jaar) werd Zo� Vlaspoel 2e. In de categorie Age2 (t/m 15 jaar) werd Madelon Partouns 3e. Yvonne Dassen behaalde haar age2 diploma. Bij de junioren werd Eline Schurer 1e. Opvallend bij de junioren was dat er 5 meiden van ZC Eijsden in de top 7 belanden. Ook behaalde Yule Bruckner haar junioren diploma. Zondag werden alle uitvoeringen gezwommen. ZC Eijsden had maar liefst 11 uitvoeringen en deze vielen allemaal in de prijzen: in totaal 6 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medaille. Zo�, Eline en Madelon werden Limburgs Kampioen met hun solo. Bij de duetten age1 werden Zo� en Dionne 2e. Bij de duetten age2, zilver voor Nikki en Madelon en brons voor Dian en Veerle. Bij de duetten junioren werden Renske en Eline Limburgs Kampioen en Danique en Eefje werden 2e. Bij de groepen age2 werden Nikki, Dian, Hiske, Zo�, Veerle, Elina en Yvonne 2e en de junioren: Eline, Madelon, Eefje, Renske, Danique, Simone, Lonneke, Yule en Valerie, werden Limburgs Kampioen. Deze laatste groep, aangevuld met Nikki, Veerle en Dian, werden Limburgs Kampioen bij de combo's. Alle meiden gingen naar huis met minimaal 1 zilveren medaille. Een topweekend!!!!! Natuurlijk waren alle trainsters: Emilie, Inge, Marion, Anouk en Evelien trots op de dames. Deze wedstrijd had niet plaatsgevonden zonder de hulp van alle ouders, familie, trainsters en natuurlijk de zwemsters. Bij dezen dus een compliment voor jullie allemaal!


Synchrobeat 2013, afd. Synchroonzwemmen


In het weekend van 8 en 9 juni werden in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen meisjes tot en met 15 jaar gehouden. Voor ZC Eijsden mochten Madelon Partouns, Zo� Vlaspoel en Dionne Vliegen hieraan deelnemen. Zij gingen samen met hun trainsters Emilie Andrien, Evelien Wolfs en Veerle Houben op vrijdag al naar Zwolle. Ook gingen de beide mama's van de 2 jongste mee. Op zaterdag werd de techniek gezwommen. Madelon mocht als eerste deelnemen bij de meisjes van 13 t/m 15 jaar. Ze deed het goed en behaalde een mooi punten totaal. Helaas niet goed genoeg om haar solo te mogen zwemmen. 's Middags waren Zo� en Dionne aan de beurt in de categorie t/m 12 jaar. Ook zij deden het goed. Zo� mocht helaas ook haar solo niet zwemmen. Ook het duet behoorde niet tot de beste 12 van Nederland maar waren 13e met een heel klein puntenverschil met de nummer 12. Hierdoor mochten deze dames wel de finale duetten, op zondag, openen door met hun uitvoering voor te zwemmen. Ze telden eigenlijk niet mee in de eindrangschikking maar ze hebben toch een beter puntentotaal behaald dan de nummer 12. Helemaal top dus! Ondanks dat de concurrentie heel groot was werd het toch een vruchtbaar en heel gezellig weekend. Het was tevens voor deze dames een mooie voorbereiding op het Limburgs Kampioenschap dat in het weekend van 15 en 16 juni gezwommen gaat worden.


Diplomazwemmen ZC Eijsden afd. Synchroonzwemmen


Afgelopen woensdag 17 april werd in het zwembad van Eijsden een diplomasessie gehouden voor de jongste zwemsters van ZC eijsden. In totaal deden 12 meisjes hieraan mee. De meiden moeten in totaal 5 diploma's halen voordat ze naar de wedstrijdcategorie mogen. Het 1e diploma is het basishouding, Melina Betten, Femke Hermans en Roosmarijn Olde Damink slaagde erin dit diploma te bemachtigen. Natasja Smits, Willow Voorst en Mya Bussink behaalde het 2e diploma: het zeilbootdiploma. Myrthe Huysmans ging voor het 3e diploma op: balletbeen, ook zij behaalde dit. 5 meiden gingen voor het 4e diploma op: spagaat diploma. Kennedy Sarmon, Angela Kozak, Jill Mourmans, Anne Willems en Lis Zandbergen behaalden ook dit diploma! Proficiat dames!


NJK synchroonzwemmen


Afgelopen zaterdag zijn Eline Schurer en Renske Crutzen samen met hun trainster Inge Heijnen naar het NJK geweest. Op het programma stond eerst de techniek en hierna, mits je bij de 12 beste van Nederland hoort, de uitvoering. Eline schrijft hoe het is gegaan: Nou ja, de techniek ging opzich niet zo vloeiend, dus besloten we na de ronde techniek (renske en ik dus) om de koelbox uit de auto te gaan halen. Toen ik terug kwam bleek bekend te zijn dat ik mijn solo mocht zwemmen. Dus ik moest razend snel mijn badmuts opzetten en weer in het water springen om in te zwemmen. Na even snel mijn solo te hebben gezwommen moest ik nog wat eten en tevens mijn haren in een knot laten doen en gelatine erop. Terwijl ik gelatine in mijn haar kreeg moest renske gaan loten voor ons duet en toen ik klaar was met de gelatine, moest ik met mijn broodje nog in mijn hand even oplopen om te kijken hoeveel stappen ik moest zetten. Solo badpak aantrekken en gelijk de opmars lopen. Onder de demonstratie kreeg ik mijn make-up op en na de opmars moest ik mijn inzwembadpak met handdoek even uit het kluisje halen omdat ik daar natuurlijk geen opmars mee ga lopen. Kortom een beetje genant en hectisch dus... Daarna konden we ons duetbadpak in rust aantrekken en dan ook de rest van de solo's afkijken. Ik ben als 12de de finale in gegaan maar uiteindelijk als 9de ge�indigd. Renske had startnummer 1 geloot dus ook met het duet moesten we vrij snel zwemmen. Het ging niet helemaal perfect maar toch waren we beide zeer tevreden. Met ons duet zijn we als 9de de finale in gegaan en als 7de ge�indigd. Dus hoewel de dag niet al te voorspoedig begon hebben we hem wel nog goed afgesloten. Toch een geslaagd NJK.


Op het NJK zijn meer foto's gemaakt van Eline en Renske. Binnenkort kunt u deze in het fotoalbum bewonderen.

Jaaroverzicht ZCEijsden 2012


2012 was een topjaar voor Zwemclub Eijsden. Op provinciaal en landelijk niveau werd met succes meegestreden om de hoogst haalbare plaatsen. De wedstrijdzwemmers promoveerden naar de A-klasse. Veel medaillewinnaars, Limburgs kampioenen, Nederlands kampioenen en dit jaar heeft Laurent zelfs de hoogste Europese plek behaald. Helaas hebben we niet van alle prestaties beeldmateriaal. Maar dit overzicht geeft toch een mooi beeld wat me met zijn allen bereikt en gevierd hebben in 2012. Klik op de foto en geniet nog even na!


Limburgse B-Kampioenschappen Synchroonzwemmen 2013


Afgelopen zondag, 3 februari, werden de Limburgse B-kampioenschappen gehouden in Horst. Van ZC Eijsden deden 9 meisjes mee. Samen met hun trainsters hebben zij hier het hele seizoen hard voor getraind. En met succes! Als eerste stond de techniek op het programma. Dionne Vliegen mocht de spits afbijten en behaalde hier direct een mooie bronzen plak in de categorie Age 1. Roosmarijn Olde Damink, de benjamin, behaalde een 6e plaats in de categorie Basishouding. Mya Bussink werd 11e in de categorie Zeilboot. Myrthe Huysmans belandde net naast het podium en werd 4e in de categorie Balletbeen. Bij de categorie Spagaat werd Lis Zandbergen 12e , Anne Willems 18e, Angela Kozak 19e, Kennedy Sarmon 21e en Jill Mourmans 23e . Veel concurrentie dus en de dames moesten dus extra goed hun best doen bij de uitvoeringen. Dionne Vliegen, getraind door Evelien Wolfs, zwom haar solo uitstekend . Zij werd Limburgs Kampioen en kreeg haar 2e medaille van de dag en wel een gouden. Hierna was het de beurt aan de duetten. In de categorie A zwommen Mya en Roosmarijn, ook getraind door Evelien, super en behaalde hiermee de 3e plaats. Ook voor hun een bronzen plak. In de categorie B zwommen Anne en Lis, getraind door Corinne Schurer, heel overtuigend en goed.Na de stonden ze als techniek 6e geklasserd maar mede door een mooie uitvoering werden ze uiteindelijk 5e . De allerlaatste uitvoering was die van de groep die ook getraind wordt door Evelien. Deze groep bestaande uit Dionne, Lis, Anne, Myrthe, Angela, Kennedy en Jill stond na het zwemmen van de techniek op een 5e plaats. Door het zwemmen van een overtuigende uitvoering op muziek stegen ze 2 plaatsen en werden dus 3e. Hiermee gingen uiteindelijk alle dametjes met ��n of meer medailles naar huis. Mede door de inzet van de trainsters, Evelien Wolfs, Corinne Schurer en Marion Op den Camp en ook door de hulp van Danique Vliegen en Eline Schurer werden deze goede resultaten behaald Tevens een woord van dank aan alle ouders die geholpen hebben tijdens de wedstrijd. Een groot compliment voor jullie allemaal!
Agenda

RWK - 11/12-11-2017 Maastricht

SZ Techniek Interkring Age II - 11-11-2017 Mid-West

RWK - 18/19-11-2017 Maastricht

SZ Comp 2 - 19-11-2017 Roosendaal

Geusseltbad trofee - 3-12-2017 Maastricht

SZ Techniek Interkring Age I - 9-12-2017 Oost

Minioren-Junioren 2 - 10-12-2017 Maastricht

NJJK-kb - 14 t/m 17-12-2017 ?

SZ Comp - 3 17-12-2017 Breda

Swimmeet - 28 t/m 30-12-2017 Maastricht

Laatste uitslagen

Memorial Anteunis za.
21-10-2017 Gent - Uitslag

Memorial Anteunis zo.
22-10-2017 Gent - Uitslag

Memorial Anteunis Finale
22-10-2017 Gent - Uitslag

Limieten 2017-2018

Limieten Nederlandse Kampioenschappen

Sponsoren
http://www.arena-sports.com

http://www.cypruschallenge.com