Informatie over de afdeling synchroonzwemmenMisschien voel jij je net als een vis in het water, maar vind je gewoon zwemmen iets te saai. Misschien vind je dansen erg leuk, maar mis je toch nog iets. Dan hebben wij d� oplossing voor je. Waarom niet synchroonzwemmen?!

Journalisten beschrijven de sport als ballet maar dan in het water. Of als die sport waar die zwemsters een wasknijper op hun neus hebben en zich sjoelbakkend door het water bewegen. Maar synchroonzwemmen is meer dan een wasknijper om je neus!

Synchroonzwemmen komt van het woord synchroon oftewel gelijk. Als een van de weinige sporten bestaat het uit twee onderdelen: techniek en uitvoeringen. We zullen die twee dingen even apart omschrijven om zo een duidelijker beeld te geven over de sport die wij beoefenen.

Techniek is de basis van het synchroonzwemmen. Dit is ook het eerste wat je leert als je bij ons komt zwemmen. Je leert bijvoorbeeld op je rug drijven door met je handen te stuwen. Stuwen is een beweging die je met je handen doet om je lichaam aan de waterspiegel te kunnen houden. Deze techniek ga je verbeteren totdat je zogenaamd verplichte figuren kunt. Deze worden dan op speciale wedstrijden gezwommen waar je dan een diploma kunt halen als je een bepaald aantal punten hebt gehaald. Een voorbeeld van een verplicht figuur is het balletbeen.
Ook leer je eggbeaten. Dit lijkt heel veel op het watertrappelen dat je bij het diplomazwemmen te leren krijgt alleen hebben wij een andere techniek waardoor het n�g mooier uit komt te zien. In het kort gezegd houdt techniek bij het synchroonzwemmen dus in dat je beheerste en mooi leert zwemmen.

Uitvoeringen worden door onze zwemsters als het leukste onderdeel gezien. Het houdt in dat je verplichte figuren achter elkaar doet op muziek. Dit onderdeel wordt met een verschillend aantal meisjes gezwommen: met 1 persoon heet het een solo, een nummer met 2 personen heet een duet en een nummer met minstens 4 personen en hoogstens 8 personen is een groepsnummer. De muziek wordt op het begin van het seizoen samen met de trainster uitgezocht en varieert dus tot elke uitvoering. Enkele voorbeelden die wij in het verleden hebben gebruikt zijn: Lillo & Stitch, Shakira, Sister Act, Mayumana, Monster Inc. Shrek, Belle Perez, Dolly Parton, Dirty Dancing, Nemo, Moulin Rouge, Aladin, Safri Duo, The Mask, Addams Family, Carnaval de Paris, Flintstones, Dinosaur, Pinokio, Kruimeltje, Tarzan, Casper etc etc etc.

Ook uitvoeringen worden op special daarvoor georganiseerde wedstrijden gezwommen. Om dit zo spectaculair te maken voor het publiek, maar ook voor de zwemsters zelf, wordt er aan de uitvoering een soort showelement aan toegevoegd. Dit doen we bijvoorbeeld door zwemsters in hetzelfde badpak te laten zwemmen dat vaak versierd is met pailletten. Dat zijn soort glinstertjes die dan op het badpak wordt genaaid. Naast een prachtig badpak, krijgt iedere zwemster een haarstukje op het haar. Die is dan ook versierd met pailletten.
Maar waarom zou je nou net bij Zwemclub Eijsden moeten komen zwemmen? Tja, eigenlijk zou je dat zelf moet beslissen, maar wij hebben de kwaliteiten om jou synchroonzwemmen op een leuke manier te leren. Daarbij is ZCE een van de gezelligste clubs en kom je in aanraking met een stelletje meiden die soms een beetje erg raar doen, maar dat houdt het absoluut gezellig. Dus, wat houd je nu nog tegen?!

Kan iedereen wel synchroonzwemmen? Tuurlijk! En wij willen je het met plezier leren. Het enige vereiste is dat je minimaal 6 jaar moet zijn en in bezit moet zijn van je A en B diploma. Je kunt dan een maand gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt gaan worden van de zwemclub. Dus twijfel niet, kom gewoon gerust een keertje kijken of meetrainen!

Voor de contributievoorwaarden klik hier.

Contactpersoon synchroonzwemmen:
zceijsden.synchro@gmail.com


Agenda

RWK - 11/12-11-2017 Maastricht

SZ Techniek Interkring Age II - 11-11-2017 Mid-West

RWK - 18/19-11-2017 Maastricht

SZ Comp 2 - 19-11-2017 Roosendaal

Geusseltbad trofee - 3-12-2017 Maastricht

SZ Techniek Interkring Age I - 9-12-2017 Oost

Minioren-Junioren 2 - 10-12-2017 Maastricht

NJJK-kb - 14 t/m 17-12-2017 ?

SZ Comp - 3 17-12-2017 Breda

Swimmeet - 28 t/m 30-12-2017 Maastricht

Laatste uitslagen

Memorial Anteunis za.
21-10-2017 Gent - Uitslag

Memorial Anteunis zo.
22-10-2017 Gent - Uitslag

Memorial Anteunis Finale
22-10-2017 Gent - Uitslag

Limieten 2017-2018

Limieten Nederlandse Kampioenschappen

Sponsoren
http://www.arena-sports.com

http://www.cypruschallenge.com